Valeta, glavni grad Malte, praktično je grad-tvrđava, smeštena na poluostrvu, a okružena sa dva zaliva i utvrdama na suprotnim obalama.

Sa približno 7000 stanovnika nije najveći grad u državi ali je njeno istorijsko, kulturno i upravno sedište. Smeštena je na omanjem poluostrvu Šeberas u okviru masivnih zidina i bastiona i okružuna sa dve prirodne luke – Marsamšet (Marsamxett Harbour) i Velikom lukom (Grand Harbour). Bitno je znati da se od ulaza u Valetu (City Gate) prostire grad Florijana (Floriana).

Beograd LaValeta avio karte – rezervacija

Ovaj fascinantan grad ima status evropske prestonice kulture za 2018, a iz Beogarda možete kompanijom Air Serbia direktno da letite.

Dobre ponude i česte promocije ima i avio kompanija Turkish Airlines za letove iz Podgorice i Beograda u oba smera preko Instabula.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Šetnja La Valetom je poseban doživljaj – sve vrvi od života i atmosfera je pozitivna. Kada obezbedite Beograd LaValeta avio karte obavezno planirajte minimum jedan dan da obiđete ovaj prelepi grad na Malti.

Stari deo Valete opasan je visokim zidinama u čijem središtu dominira kupola crkve Carmelite Church. Ona je smeštena unutar zidina, u uskim uličicama, tako da kada stanete ispred nje i pogledate ka nebu, ne možete videti kupolu jer je toliko visoka da se gubi iz vida.

Šetnja uskim uličicama Vallette je poseban doživljaj, naročito u vreme održavanja lokalnih verskih festivala.

Obavezno treba posetiti i glavno šetalište sa velikim brojem prodavnica, Floriana gate, Tritonovu fontanu i crkvu St Publius Parish Church.

HOTELI

Kada pronađete jeftine avio karte iz Beograda za La Valetu predlažemo vam da unared obezbedite i Smeštaj na Malti.

Anonimni

Lara

cokolada je boli glava, vredi otici samo zbog nje

5 godina ago

Review LaValeta. Odustani od odgovora

Share
Published by
marko

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago