Belo Horizonte

Jedan od najvećih gradova Brazila, Belo Horizonte, smešten u podnožju planinskog venca Espinjaso, nalazi se na jugoistoku ove prostrane zemlje.

Obrazovni, kulturni i rudarski centar regije karakteriše izuzetan urbanistički plan projektovan od strane najznačajnijih južnoameričkih arhitekata. Njihova fascinantna zdanja se mogu sresti na svakom koraku.

Čine ga uređeni i prostrani parkovi, kao i široki bulevari ukrašeni drvoredima. Državne institucije i brojni muzeji čine ovu metropolu prvim ‘planiranim gradom’ najveće države kontinenta.

Beograd Belo Horizonte letovi su najpovoljniji ukoliko se odlučite da kombinujte Air Serbia i Air France avio kompanije preko Pariza. Ove karte, kao i sve ostale možete rezervisati preko forme za pretragu na početku stranice.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Najznačajnja obeležja Belo Horizontea koja ne smete propustiti su:

  • Pampulja – Nalazi se 8km od centra Belo Horizontea. Čine je moderne vile i sjajno veštačko jezero.. Tu se nalazi izvrsna katedrala San Francisco de Assis, kao i stadion Atletiko Mineira, poznat kao Mineirao, najveći stadion u državi. U Pampulji se nalazi i Ekološki i Zoološki park.
  • Park Mangabejras (Parque das Mangabeiras) koji je toliko velik da ima sopstveni interni autobuski prevoz.
  • Trg Slobode u okviru komercijalne četvrti Savasi. Na njemu se nlazi stara Guvernerova Palata (Palata Slobode), prva zgrada završena u planiranom gradu.
  • Muzej umetnosti i zanatstva
  • Inhotim

ŠOPING

Na glavnoj gradskoj pijaci, Mercado Central, koja je otvorena svakog dana, pored namirnica, egzotičnog voća i lokalnih jela, možete naći i specifične suvenire, umetnine ili karakteristične odevne predmete.

Garderobu poznatih modnih brendova i najbolje juvelirnice možete kupiti u kvartu Savassi, dok su u poslednje vreme sve popularniji tržni centri poput BH Shopping, Diamond Mall i Patio Savassi, gde vam se sve neophodno nudi na jednom mestu.

HRANA I RESTORANI

Belo Horizonte je grad sa 12.000 barova i restorana koji su 24 sata otvoreni za goste.

Savezna država Minas Gerais je poznata po proizvodnji najboljih cachaças, koje predstavljaju osnovni sastojak za poznatu brazilsku kajpirinju.

HOTELI

Pre polaska u ‘planirani grad’ i rudarsku prestonicu Brazila, veliki izbor smeštaja po najpovoljnijim cenama potražite na linku hoteli u Belo Horizonteu.

Anonimni

Jana

U ovom dijelu svijeta je najbolji nocni zivot

5 godina ago

Review Belo Horizonte. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago