Rezervišite avio karte za Ostravu i upoznajte treći po veličini češki grad smešten na istoku zemlje, na tromeđi sa Poljskom i Slovačkom.

Važan rudarski i metalurški centar Moravske i čitave republike, igubio je svoj industrijski značaj prestankom ekspoatacije uglja krajem prošlog veka.

Danas se ovaj grad, kroz koji protiče reka Odra, sa razvitkom aerodroma i obnovom atrakcija sve više okreće turizmu.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Ukoliko putujete iz Ostrave ili ste kupili avio karte do ovog grada i planirate da u njemu provedete svoj odmor, preporučujemo da obiđete:

  • Masarikov trg
  • Šlesku tvrđavu
  • Muzej rudarstva Landek
  • Pivaru Ostravar
  • Gradsku katedralu

Iz ove češke metropole možete putovati avio kompanijama Ryanair i KLM Airlines ka brojnim evropskim i svetskim destinacijama, a jeftine letove potražite na našem sajtu.

ŠOPING

Ostrava se smatra glavnim šoping-centrom regiona. Postoje male prodavnice, kao i hipermarketi i šoping galerije, gde pod jednim krovom možete pronaći sve što tražite.

U gradu Ostrava postoje i male pjace sa svežim voćem, povrćem ili cvećem. 2001. Ovde je otvorena najveća knjižara u celoj zemlji. Knjižara Librek rasprostranjena je u četiri prodavnice i zauzima ukupnu površinu od 3 000m2, sa češkom, stranom i klasičnom  literaturom, kao i časopisima, razglednicama, kalendarima, udžbenicima i čitavim asortimanom pribora.

Suvenire možete kupiti za sebe ili za svoju porodicu i prijatelje u filijalama Gradskog informativnog centra Ostrava, koje se nalaze u centru grada.

HOTELI

Ako ste uspeli da obezbedite jeftine letove do “čeličnog češkog srca” neophodno je potražiti i mesto u kome ćete odsesti. Najveću ponudu hotela, hostela i apartmana možete naći na stranici smeštaj u Ostravi.

TRANSPORT

Javni prevoz u gradu Ostravi organizuje Integrisani transportni sistem (ODIS). Unutar grada postoji sedam stotina vozila koja se koriste u gustoj tramvajskoj, autobuskoj i trolejbuskoj mreži koja godišnje prevozi 114 miliona putnika. Vozni redovi svih ruta navedeni su na stanicama, a dostupni su i u štampanim verzijama i na internetu.

bojan

Milica Milošević

Drugarica moja živi u Ostravi. Standard im je super, cene nisu previsoke tako da je interesantna tursitička destinacija. Ako budu neke promo cene za avionske karte pišite molim vas

4 godine ago

Review Ostrava. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago