Najveći i nekadašnji glavni grad Obale Slonovače, Abidžan, smešten u Gvinejskom zalivu, nalazi na jugoistoku zemlje, na obali Atlanskog okeana.

Kulturni je, istorijski i finansijski centar države i najznačajnija luka u ovom delu afričkog kontinenta.

Metropolu sa visokim neboderima, impresivnim zdanjima nastalim pod uticajem francuske arhitekture, krase i široke avenije sa drvoredima. Tu su i brojni trgovi, uređeni zeleni parkovi i prelepe peščane plaže.

Avio karte za Abidžan rezervišite na našem sajtu. Za Beograd unesite BEG, a za Abidzan ABJ. Leti se sa minimum dva presedanja, a najbolje letove kombinuju Air Serbia i Air France.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Abidžan je grad širokih avenija sa drvoredima. Krase ga brojni trgovi sa zelenim parkovima, a najveća znamenitost  je veliki moderni Hôtel Ivoire, u kom je nalazi klizalište (jedino u Zapadnoj Africi).

  • Katedrala Svetog Pavla – modernistički projekat italijanskog arhitekte Aida Spirita.
  • Nacionalni muzej
  • Nacionalni park Banko – veličanstvena tropska kišna šuma
  • Plato (centar grada)
  • Plaže

Ukoliko odlučite da posetite ovaj grad, najpovoljnije i najbrže je avionom. Avio karte do Abidžana možete online kupiti za Air France i Turkish Airlines letove.

ŠOPING

Šetajući se centralnim ulicama i trgovima naići ćete na markete (nešto nalik našim pijacama) gde pored hrane možete nabaviti autentične i ručno rađene predmeta i umetnine. Osim suvenira ovde se nalaze i štandovi sa tradicionalnom odećom karakterističnih boja i šara.

Ako kupovinu garderobe, nakita i sitnica želite da obavite na jednom mestu, onda su tržni centri pravo mesto za vas. Neki od najpoznatijih su Playce Marcory, Abidjan Mall, Cap Sud.

HOTELI

Pre polaska u najveći grad Obale Slonovače, veliku ponudu i najpovoljnije cene smeštaja možete naći na linku hoteli u Abidžanu.

Ukoliko su vam hoteli skupi predlažemo da pogledate najam stanova i apartmana. Mogu se naći dosta povoljnije ponude u samom centru grada.

Anonimni

Jevrem

Taksi u ovom gradu je preskup

5 godina ago

Review Abidžan. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago