Santo Domingo

Rezervišite avio karte Santo Domingo i upoznajte glavni i najveći grad Dominikanske Republike, smešten u srcu Velikih Antila na južnoj obali ostrva Hispaniola.

Najmnogoljudnija karipska prestonica, svojevrsna zadužbina porodice Kolumbo, očaraće vas divnom arhitekturom, srdačnim i nasmejanim ljudima.

Uživajte u belim peščanim plažama sa drvoredima palmi i mahagonija i šetnji metropolom uz ukus ruma i u ritmu muzike.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Ukoliko kupite avio karte Santo Domingo, predlažemo da obavezno obiđete:

  • Colonial Zone
  • Plaza de la Cultura
  • Muzej ćilibara
  • Ostrvo Saona
  • Plažu Boka Chica

Gde da kupite avio karte Santo Domingo?

Jeftini avio letovi preko kompanija Lufthansa i United Airlines do Santo Dominga mogu se online rezervisati na našem sajtu. Prikazane cene avio karata su sa svim uračunatim taksama i nemate dodatne troškove.

ŠOPING

Prolazeći kroz staro gradsko jezgro, Colonial Zone, pored brojnih suvenirnica, možete naći i jedinstvene prodavnice i umetničke galerije sa autentičnim predmetima. U omiljenoj ulici, Calle El Conde, nalaze se radnje sa najrazličitijom garderobom i juvelirnice sa nakitom od larimara i ćilibara.

Odeću i obuću popularnih modnih brendova možete pogledati u četvrti La Atarazana, a ako kupovinu hoćete da obavite na jednom mestu, tu su i tržni centri. Izdvajamo BlueMall, Sambil Santo Domingo i Agora Mall.

HRANA I RESTORANI

Specijaliteti

Naravno da postoje oni koji vole da idu na sigurno, pa čak i kad je hrana u pitanju. Mada, postoje i oni koji vole isprobavanje novih ukusa i lokalne hrane kuda god da krenu. Stoga, evo nekoliko predloga šta probati u Santa Domingu:

  • Sanchocho – jelo od 7 vrsta mesa
  • Mangu
  • Beli pirinač
  • Zelena salata
  • Slatki pasulj

HOTELI

U najvećoj karipskoj metropoli i gradu u kome leto večno traje, smeštaj po najpristupačnijim cenama potražite na linku hoteli u Santo Domingu.

Ako želite da posetite prestonicu Dominikanske Republike, planirajte da to bude u periodu između decembra i maja, kako biste izbegli sezonu kiša i uragana.

TRANSPORT

Od aerodroma do grada postoji taxi prevoz koji je dostupan na aerodromu 24h. Nalazi se odmah po izlasku sa aerodroma. Trajanje vožnje je 40min, a cena je od 50€.

Postoje autobusi koji saobraćaju na ovoj relaciji, ali nisu pouzdani i ne preporučuje se njihove korišćenje, pogotovo noću.

Anonimni

Filip

Klima je grozna – pada kisa svaki dan

5 godina ago

Review Santo Domingo. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago