Kupite avio karte za Rejkjavik i istražite glavni i najveći grad Islanda. Smešten u zalivu Faksa, nalazi se na jugozapadu ovog ostrva, na obali Atlantskog okeana.

Najsevernija svetska prestonica, koju su osnovali norveški Vikinzi, centar kulture, ekonomije i obrazovanja u zemlji, okružena gejzirima, fjordovima i ledničkim jezerima, konstantno se širi i raste.

Metropola specifične arhitekture, izuzetnih muzeja, dragih i nasmejanih ljudi, iznenadiće vas širokom i potpuno drugačijom ponudom od svega na šta ste navikli.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Kada odlučite da rezervišete avio karte za Rejkjavik, obeležja koja se posebno izdvajaju su:

  • Nacionalni muzej
  • Biser
  • Crkva Hallgrímskirkja
  • Plava laguna
  • Laugardalur park

Gde kupiti avio karte za Rejkjavik?

Putujte kompanijama Scandinavian Airlines i Norwegian do islandske prestonice, a jeftine cene letova potražite na našem sajtu.

ŠOPING

U centru Rejkjavika, u ulici Laugavegur može se pronaći veliki broj butika sa retro i vintaž odećom, dok ljubitelji modernih brendova imaju na raspolaganju brendove iz Švedske i Danske po prilično visokim cenama.

Kiosk sadrži odeću islandskih dizajnera. U Kron i Kron prodavnicama u svojoj ponudi imaju kvalitetan izbor ženske i muške obuće. U Hrimu možete naći predmete za domaćinstvo kao i specijalne islandske suvenire. Aurum je juvelirnica sa nakitom posebnog kvaliteta.

HRANA I RESTORANI

Tradicionalna hrana poslužuje se i priprema na tradicionalan način. Meso je obično dimljeno, a jelo hangikjot- dimljena jagnjetina veoma je popularna. Kozumira se u velikoj meri i kuvana ovčetina, koja se pripema na različite načine, piletina, govedina i povrće.

Morski plodovi, meso lososa, meso morskih lavova i kitova su u Rejkjaviku posebni specijaliteti. Popularna mesta u gradu su: Bergsson Matus, Grillmarkadurinn, Snaps Bistro Bar. 

HOTELI

Pre putovanja u najseverniju svetsku prestonicu, veliki izbor smeštaja po najpovoljnijim cenama pogledajte na linku hoteli u Rejkjaviku.

TRANSPORT

  • autobus
  • trajekt
  • bicilkl
  • avion

Anonimni

Cana

Nemoguce je opisati sve sta grad ima i sta treba posetiti – jednostavno treba doziveti

5 godina ago

Review Rejkjavik. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago