Kupite avio karte za Geteborg i istražite lepote drugog po veličini švedskog grada. Smešten nedaleko od ušća reke Gete u kanal Skagerak, nalazi se na jugozapadu ovog kraljevstva.

Jedana od najlepših metropola Skandinavije, kulturni je i ekonomski centar Severne Evrope i veoma popularna turistička destinacija.

Prepoznatljiva po čistoći i uređenosti, naziva se još i prestonicom ekologije, a pored predivnih parkova i trgova, krase je i stotine ostrva koja je okružuju.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Ako rezervišete avio karte za Geteborg, obeležja i simboli koji se posebno ističu su:

  • Älvsborg tvrđava
  • Trg Götaplatsen
  • Gradska opera
  • Muzej umetnosti
  • Zabavni park Liseberg

Koristite usluge kompanija Scandinavian Airlines i Lufthansa, a jeftine cene letova pronađite na našem sajtu.

ŠOPING

Omiljeni deo grada za šoping je kvart Vallgraven, u kome se nalaze brojne radnje sa popularnim domaćim i stranim brendovima. U blizini su smeštene i ulice Vallgatan i Magasinsgatan sa prodavnicama umetnina, ručno rađenih predmeta i suvenira.

Ekskluzivnu garderobu, poznate juvelirnice i galerije pogledajte u distriktu Linné i bulevaru Avenyn.

Tržni centri su idealano rešenje ako želite da uklopite kupovinu i zabavu, a među njima se izdvajaju Arkaden, Nordstan i Frölunda Torg.

HRANA I RESTORANI

Fika podrazumeva pauzu za kafu, čaj ili toplu čokoladu sa pecivom i to uglavnom sa cimetom. Café Husaren jedno je od mesta sa najraznovrsnijom ponudom slatkih peciva i dezerata.

Predlažemo vam da posetite Lemon & Lime gde možete da pronađete tradcionalni meni sa modernim tvistom.  Ukolio ste više za morske specijalitete, preporuka je restoran Sjöbaren.

HOTELI

Ukoliko poželite da posetite prestonicu ekologije i predivnu švedsku metropolu, najveći izbor smeštaja po pristupačnim cenama potražite na linku hoteli u Geteborgu.

TRANSPORT

U Geteborgu nema saobraćajnog špica ili kolapsa, ne postoji gužva u prevozu, a automobilske sirenese uopšte i ne čuju. Najzastupljenije prevozno sredstvo je bicikl.

Dok čekaju autobus Šveđani drže odstojanje od minimum 1m. Takođe, striktno se poštuju i pravila i raspored sedenja u busu. Prvo se zauzimaju mesta do prozora, pa onda sva ostala.

Anonimni

Ilinka

Nevjerovatno koliko grad ima svjetlosti

5 godina ago

Review Geteborg. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago