Kupite avio karte na liniji Beograd Ohrid i upoznate drevni grad na obali istoimenog jezera. Smešten na krajnjem jugozapadu Makedonije, okružen je čudesnom prirodom i nacionalnim parkovima.

Sedište arhiepiskopije u kojoj je nekada postojalo 365 crkava, po jedna za svaki dan u godini, danas je najznačajniji turistički centar u zemlji, jako popularan među turistima u čitavom regionu.

Ostaci brojnih palata, impozantni hramovi i manastiri koji svedoče o izuzetno bogatoj prošlosti, samo su deo ponude ove predivne stare metropole koja fascinira izgledom i svojom lepotom.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Ukoliko rezervišete avio karte na relaciji Beograd Ohrid, obilazak neće biti potpun ukoliko ne posetite:

  • Samuilovu tvrđavu
  • Stari grad
  • Muzej na vodi
  • Manastrir Svetog Nauma
  • Plaže

Avio karte Beograd Ohrid – online rezervacija

Tokom sezone putujte do Ohrida kompanijom Air Serbia, a najjeftinije cene direktnih letova iz Beograda pronađite na našem sajtu.

ŠOPING

U Ohridu će se svakako dopasti ljubiteljima tradicionalnih proizvoda i ručno rađenih drvenih suvenira. Većina meštana ima svoje porodične radnje, tako ćete možda i čuti neku dobru priču dok budete trgovali.

HRANA I RESTORANI

Povoljna klima i plodno zemljište Makedonije izrodilo je mnogo domaćih specijaliteta koje ne smete zaobići dok ste u Ohridu. Makedonska kuhinja se ne razlikuju mnogo od naše, ali svakako ćemo navesti koja su to jela kojima se naše komšije ponose: Ćevapi, Tavche Gravche (pasulj), Punjene paprike, Ajvar, Mekike, Pogača itd.

HOTELI

Kada poželite da odmor provedete na najlepšem balkanskom jezeru, veliki izbor smeštaja sa najpovoljnijim cenama se nalazi na linku hoteli u Ohridu.

TRANSPORT

Od Ohridskog aerodroma do centra grada možete uzeti taxi po ceni već od 8€. Ukoliko ste planirali da rentirate auto, to isto možete učiniti na aerodromu.

Anonimni

Budislav

Obavezno ga morate posetiti, topla preporuka

5 godina ago

Review Ohrid. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago