Kupite avio karte Beograd Frankfurt i upoznajte nemački grad smešten na reci Majni, koji važi za najmanju i najbogatiju metropolu na svetu.

Poznat kao grad banaka u kome predstavništva imaju sve velike svetske korporacije, finansijski je centar kontinenta, popularno nazvan evropskim Menhetnom.

Beograd Frankfurt kupovina avionske karte

Direktno do Frankfurta iz Beograda možete leteti avio kompanijama Lufthansa i Air Serbia. Cena Montenegro Airlines avio karte iz Podgorice za Frankfurt se kreće već od 265€, a letovi su sredom, nedeljom i petkom.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Frankfurt nudi odličan provod svim turistima, od kulturnih manifestacija, restorana, barova do noćnih klubova. Znamenitosti i atrakcije koje ne smete propustiti su:

  • Glavni toranj

Izgrađen je 1999.godine i ubrzo postao jedna od najvećih atrakcija Frankfurta. Sastoji se od dve zgrade koje su povezane međusobno, jedna je u obliku kvadrata a druga je okrugla. Sa tornja je najlepši pogled na grad, a na platformi se nalazi restoran.

  • Romerberg

Istorijsko srce Frankfurta u kome se nalazi Gradska kuća. Istorijski trg je još u XIII veku korišćen kao kao mesto za održavanje sajma. Romerberg je ceo kompleks koji se sastoji od trospratnih zgrada na površini od 10 000 kvadratnih metara.

  • Geteova kuća

Nemački pisac Johan Volfgang Gete se rodio u Frankfurtu. Njegova kuća je srušena tokom Drugog svetskog rata, a nakon što je obnovljena, ispunjena je originalnim nameštajem, slikama i knjigama, tako da posetioci mogu osetiti atmosferu starog zdanja.

  • Frankfurter Buchmesse

Čuveni sajam knjiga. Ovoj manifestaciji svake godine prisustvuje veliki broj posetioca i ljubitelja književnosti iz svih krajeva sveta.

Iskoristite promo cene, rezervišite avio karte na vreme i posetite ovu čuvenu luku.

ŠOPING

Glavna šoping zona u Frankfurtu je ulica Zeil. Ona je jedna od najpoznatijih i najprometnijih trgovačkih ulica u celoj Nemačkoj.

MyZeil je jedan od najpopularnijih tržnih centara na šest spratova u kome se nalazi preko 100 prodavnica svetski poznatih brendova.

Goethestrasse je najprestižnija i najskuplja ulica Frankfurta. Ukoliko vas zanimaju marke poput Luj Viton, Armani, Prada, na pravom ste mestu. U ovoj ulici takođe možete naći prodavnice u kojima se prodaju umetnički predmeti i suveniri.

Kleinmarkthalle je jedna od najpoznatijih pijaca u gradu gde možete kupiti voće, povrće, kao i lokalne specijalitete i proizvode.

HRANA I RESTORANI

Nemačka kuhinja obiluje bogatom, jakom i ukusnom hranom. Jede se dosta mesa, najčešće svinjskog, krompir u raznim oblicima, hleb (koga ima više stotina vrsta) i ponekad riba. Popularni začini su senf i ren.

Wüstchen – čuvene kobasice
Nebo i zemlja
-obrok gde se kombinuju krompir, jabuke, crni luk i slanina.
Rouladen -rolat od mesa

HOTELI

Hoteli u Frankfurtu se mogu klasifikovati u nekoliko kategorija:

  • Luksuzni hoteli
  • Hosteli
  • Apartmani

Najbolju ponudu za smeštaj dok boravite u finansijkom centru Evrope, pogledajte na linku hoteli u Frankfurtu.

TRANSPORT

Međunarodni aerodrom Frankfurt udaljen je od centra grada samo 12 km. Iz Frankfurta do aerodroma možete stići kolima, autobusom, ali i vozom.

Voz  – vožnja traje 40 minuta i košta 4.65€.
Autobus
– traje 30 minuta i košta 4.35€.
Taxi – traje 20 min i košta 57€.

Anonimni

Krsmanija

bar vredi zbog sopinga, a grad onako…

5 godina ago
bojan

Balša

Sjajna cena za avio karte. Treba iskoristiti ovu promociju. Ima sve više direktnih letova. Dobro je, malo da i mi mrdnemo.

5 godina ago
Milena Krstic

Ivan Mošić

Interesuje me samo Air Serbia direktan let Beograd Frankfurt i koji red letenja važi za letove tokom letnje sezone. Koja je cena najjeftinije avionske karte za polazak 09.09. a povratak 26.09? Da li za taj period postoji neka promocija? Molim vas da mi na email pošaljete ponudu za potencijalno putovanje

5 godina ago
Milena Krstic

Saša Čurković

Putujem isključivo avionom za Frankfurt i mnogo mi je važno da avion nije neki propelerac ili ATR. Nije mi važno ni da je avionska karta jeftina i da je niska cena, plaćam za udobnost, samo da znam unaored čime ću da letim i naravni u obzir dolaze samo direktni letovi! Želim dosta, ali umem dobro i da platim

5 godina ago
Milena Krstic

Sonja i Dragan

Potrebna najjeftinija avio karta za sutra iz Beogarda za Frankfurt. Let u jednom smeru i bilo bi super ako postoji neka akcija jer mi je bitno da su cene avionskih karata niske i promotivne jer bi tada putovala cela moja porodica..

5 godina ago

Review Frankfurt. Odustani od odgovora

Share
Published by
marko

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago