Kupite direktne avio karte na relaciji Niš Memingen i upoznajte bavarski grad na obali reke Iler. Smešten na jugu Nemačke, nalazi se na stotinak kilometara udaljenosti od Minhena.

Važan ekonomski, administrativni i obrazovni centar regije, često se naziva mestom ljudskih prava i ‘gradom sa perspektivom’.

Palate, dvorci, srednjevekovna utvrđenja i barokna zdanja pružiće vam jedinstvenu sliku sve popularnije turističke destinacije.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Ako rezervišete avio karte na ovoj liniji, preporučujemo da obavezno obiđete:

  • Pijačni trg
  • Gradski muzej
  • Kuću sa sedam krovova
  • Hermanovu palatu
  • Gradsku većnicu

Do Memingena možete doći direktnim letom avio kompanije Wizz Air iz Niša, kao i iz Podgorice, a najjeftinije letove potražite na našem sajtu.

RESTORANI

Najbolje obroke ćete probati baš u Memingenu. Čuveni Weisswurst, najverovatnije najmanje estetski primamljiva hrana na svetu, ali je sa druge strane veoma ukusna. Porcija obuhvata dve ili tri blede kobasice uz parče hleba sa strane i neizbežan slatki senf.

Gulaš i čorba od sira su neizostavni specijaliteti koje obavezno morate da probate.

Iako se obično služe kao prilog Kase spaetzle – male knedle kuvane u sosu sira slobodno možete poručiti kao glavno jelo.

HOTELI

U bavarskom gradiću prelepih trgova i brojnih parkova, smeštaj po pristupačnim cenama pogledajte na linku hoteli u Memingenu.

Ukoliko vam ponuda hotela nije prihvatljiva predlažemo vam da pogledate i privatan smeštaj ili apartmane.

TRANSPORT

Aerodrom Memingen je od Minhena udaljen 103km i postoji direktan autobuski prevoz FlixBus do centra grada. Cena se kreće oko 10€. Preporučujemo vam da unapred rezervišete i kupite autobusku kartu za ovaj transfer jer je na dan putovanja uvek skuplja.

Postoji i Allgau Express koji je skuplji i cena karte u jedno pravcu iznosi 15€ i oni svoje polaske prilagođavaju redu letenja Wizz Air avio kompanije.

Imajte u vidu da vladaju velike gužve u saobraćaju i da je potrebno da krenete minimum 3 sata ranije tj. pre leta. Aerodrom je mali i procedura čekiranja i pasoške kontrole ume da bude veoma spora, a low cost avio kompanije ne čekaju svoje putnike…

bojan

Ivan

Oduševio sam se, nisam očekivao, ali gradič me je ostavio bez teksta.

5 godina ago

Review Memingen. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago