Fridrihshafen

Kupite avionske karte na liniji Niš Fridrihshafen i upoznajte gradić na obali Bodenskog jezera. Smešten na krajnjem jugu Nemačke, nalazi se nedaleko od granice sa Švajcarskom i Austrijom.

Ovo malo industrijsko mesto, osnovano početkom XIX veka, danas je, usled blizine visokih Alpa, sve značajnija zimska turistička destinacija.

Barokna zdanja, muzeji i predivna priroda očaraće vas svojom lepotom i naterati da ovaj važan centar aviacije posetite barem još jednom.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Ukoliko rezervišete avio karte na relaciji Niš Fridrihshafen, ne propustite priliku da obiđete:

    • Muzej Dornier – nalazi se na samom aerdoromu. U muzeju se nalaze tipovi aviona Dornier, bespilotne letelice, modeli i istorijske fotografije, oprema za svemirsku industriju, sateliti, 12 originalnih aviona, kao i 2 replike u prirodnoj veličini aviona Dornier Merkur i Dornier Val.
    • Toranj sa vidikovcem – poznat je i pod nazivom Moleturum. Označava ulaz u Fridrihshafen na Bodenskom jezeru. Doseže visinu od 22.25m. Ulaz na toranj je besplatan.
    • Muzej Cepelin – Fridrihshafen je rodno mesto vazduhoplovnog broda cepelina (dirižabl), a muzej prikazuje najveću istoriju cepelina

Planirajte vreme da obižete dvorac i crkvu Schlosskirche, kao i Bodensko jezero.

Do gradića na obali Bodenskog jezera možete doći direktim letom avio kompanije Air Serbia iz Niša, a najjeftinije avio karte pogledajte na našem sajtu.

ŠOPING

Lokalnom stanovništvu dobr poznat, veliki tržni centar Bodensee Center Friedrichshafen, je jedna od glavnih atrakcija grada gde možete naći sve – od povoljnih cena i raznolikih butika, do kafića, bioskopa i prostranih marketa.

HRANA I RESTORANI

Ukoliko tražite par lokala da se sednete i pojedete nešto u prijatnom ambijentu, a da pri tome ostanete u okviru svog budžeta, imamo savršenu listu restorana za vas:

  • s’Wirtshaus am See
  • Felders Restaurant
  • Lukullum
  • Spicy-Grill
  • Zum Klosterwirt
  • Restaurant Lammgarten

HOTELI

U jednom od najznačajnijih centara avio industrije u ovom delu Evrope, veliki izbor smeštaja po najpristupačnijim cenama potražite na linku hoteli u Fridrihshafenu.

TRANSPORT

Kao i u većini gradova Nemačke, glavne oblike javnog prevoza predstavljaju autobuske linije, železnica, taksi vozila.

Cene gradskog prevoza u ovom gradiću su pristupačne, a sama vožnja je u većini slučajeva prijatno i ugodno iskustvo.

Marija Mara

Marija Mara

Najvise mi se svidja gradski trg i svakome bi preporucila da ga poseti

5 godina ago

Review Fridrihshafen. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago