Najveći grad Banata, Temišvar, kroz koji protiče reka Begej, smešten na obodu Panonske nizije, nalazi se na krajnjem zapadu Rumunije.

Veliki trgovački i univerzitetski centar, sa snažnim uticajem na kulturni razvoj svih naroda u blizini, jedna je od najlepših metropola u regionu, poznata i po tome da je prva uvela električnu rasvetu u Evropi.

Raznolikost nacija i uticaj različitih vladara kroz istoriju, najbolje se ogleda kroz jedinstvenu arhitekturu i prelepa zdanja uz mnoštvo parkova po kojima je prestonica banatske ravnice prepoznatljiva.

Beograd Temišvar avio karte – online kupovina

Avionske karte od Beograda do Temišvara rezervišite na našem sajtu popunjavajući formu za pretragu letova na početku ove stranice. Najbolje cene i konkecije ima kompanija Lufthansa.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Preporučujemo da pri boravku u Temišvaru obavezno posetite:

  • Trg Ujedinjenja
  • Trg Pobede
  • Muzej umetnosti
  • Park ruža
  • Operu

ŠOPING

Gde god da se osvrnete u Temišvaru, naći ćete suvenire poput fino dekorisane keramike, farbanih drvenih jaja, vunene stvari,  ikone, rezbarije, radove na temu Drakule i mnoge druge.

Ako ste kao i većina čuli da je u Temišvaru dobar šoping, na ovim mestima možete potražiti neki dobar odevni predmet: Bega Shopping Center, Iulius Town, Shopping City i mnoge lokalne radnjice na koje ćete naići tokom šetnje.

HRANA I RESTORANI

Na gastronomiju rumunske kuhinje je pored srpske kuhinje, uticala i nemačka, mađarska i turska. Jedno od najpoznatijih i najukusnijih rumunskih jela je tradicionalan desert sa sirom – poznat kao ‘alivenci’. Po čemu je Rumunija takođe poznata je i tkz. ‘tuica’ – rakija od šljive, kao i vino koje ima tradiciju dugu već tri milenijuma.

Neki od boljih restorana u kojima možete probati rumunske specijalitete su: Craft Rooftop, Casa cu Flori, Lloyd itd.

HOTELI

Ukoliko odlučite da svoj odmor provedete u prestonici Banata, najveći izbor pristupačnog smeštaja potražite na linku hoteli u Temišvaru.

Anonimni

Cane

Prostran i velik grad, buka je ogromna

5 godina ago

Review Temišvar. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago