Glavni i najveći grad španske pokrajine Andaluzije, Sevilja, kroz koji protiče Gvadalkivir, smešten je u plodnoj rečnoj dolini na jugu Pirinejskog poluostrva.

Luka koju je prema legendi osnovao Herkul, prepoznatljiva po koridi, čuvenoj operi i Don Žuanu, danas je veliki kulturni, obrazovni i ekonomski centar monarhije.

Bogato istorijsko nasleđe, ostaci rimske i mavarske arhitekture, barokna i moderna zdanja, samo su deo izuzetne turističke ponude jedne od najlepših metropola u Evropi.

Beograd Sevilja avio karte rezervišite online preko forme za letove na početku stranice. Najbolje konekcije i cene ima kompanija Lufthansa sa međusletanjem u Minhenu, pa vam preporučujemo da pogledate i tu ponudu.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Predlažemo da boravak u Sevilji iskoristite i za obilazak:

  • Katedrale
  • Muzeja likovnih umetnosti
  • Španskog trga
  • Tvrđave Alcazar
  • Parka Marije Luise

ŠOPING

Imajte na umu da Španci vole da odmore posle ručka, tako da najveći broj radnji najčešće ne rade u periodu od 14-17 h. Na internetu se može pronaći podatak da je najbolje to vreme provesti obilazeći turističke atrakcije jer one ne prave tu pauzu, a posle toga nastaviti obilazak grada.

HRANA I RESTORANI

Grad je prepun starinskih mesta sa autentičnom atmosferom i dobrom hranom.Barovi, barovi i još barova!

Tapasi se ovde naplaćuju, ali su porcije baš izdašne. Pršuta, sir, riba i morski plodovi ili dobra svinjetina (carrillada, solomillo) su nešto što morate probati.

Kvart Arenal (Barrio Arenal) ima dobre restorane, a kvart Triana ima najbolje i najjeftinije barove i tamo uvek možete sresti lokalne ljude, čitave porodice koje provode popodneva zajedno u baru.

HOTELI

Ukoliko želite da posetite dragulj Andaluzije i jedan od najlepših gradova Evrope, pristupačne cene smeštaja možete pronaći na linku hoteli u Sevilji.

TRANSPORT

Za međugradski prevoz možete koristiti brzi voz (RENFE), ali je potrebno kupiti karte bar mesec ipo dana pre datuma putovanja. Druga opcija je autobus. Prevoznici su SOCIBUS. Bla-bla car može biti treća ukoliko ste raspoloženi da delite kola sa nepoznatim osobama.

Anonimni

Agnija

Pre ulaska u taksi proverite za svaki slucaj koliko ce vas kostati prevoz do krajnjeg cilja

5 godina ago

Review Sevilja. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago