Ovaj dragulj u nemačkoj kruni je jedna od njegovih najpopularnijih turističkih destinacija, kao i jedan od najsavremenijih kulturnih centara.

Minhen je pun umetničkih dela, zapanjujuće arhitekture i istorijskih zgrada, opera, pozorišta i još mnogo toga.

S druge strane, grad pun i topline i otvorenosti, sa samo jednim dodirom nemačkog bajkovitog sela.

Rezervacija avio karte Beograd Minhen

Najjednostavniji nacin da rezervisete i kupite avio karte na relaciji Beograd Mihen je da popunite formu za pretragu letova na pocetku stranice.

Za Beograd unesite BEG, a za Minhen MUC. Iz Beograda do Minhena postoje Air Serbia i Lufthansa direktni letovi. Iz Tivta, svake subote, mozete takodje direktno da letite avio kompanijom Lufthansa. Za Tivat unesite TIV.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Minhen je moderan i kosmopolitski grad sa dugom tradicijom i starom arhitekturom. Obezbedite avio karte za relaciju Beograd Minhen po promo ceni i uzivajte u lepotama ovog grada.

  • Festival piva – Oktobarfest – Najveća atrakcija Minhena je festival piva Oktobarfest koji se svake godine održava krajem septembra i traje 16 dana. Za tih 16 dana, festival poseti oko šest miliona ljudi i to ne samo iz Bavarske, već iz čitavog sveta.
  • Marienplatz – Glavni trg u Minhenu, nastao još  1158. godine. On je smešten bukvalno u srcu istorijskog dela grada, zbog toga se smatra centrom Minhena. Dobio je ime po kipu Device Marije koji se nalazi u njegovom središtu, a okružen je zgradama Nove i Stare dvorane i crkvom Frauenkirche.
  • Minhenska palata – (Residenz) bivša je kraljevska palata bavarskog monarha koja se nalazi se u centru grada. Ovo je najveća gradska palata u Nemačkoj, a otvorena je za sve zainteresovane koji mogu uživati u njenoj arhitekturi i sobnim dekoracijama, koje prikazuju bivšu kraljevsku kolekciju.

ŠOPING

Minhen je raj za kupoholičare! Centralne šoping zone su ulice Neuhauserstrasse i Kaufingerstrasse. Ove dve zone su pune prodavnicama firmirane garderobe, kao i prodavnicama tradicionalnih bavarskih zanata.

U ulicama Maximilianstrasse i Theatinerstrasse se nalaze manji ali ekskluzivni butici. Minhen ima veliki broj tržnih centara, u svakom delu grada, a svaki od njih broji preko 100 prodavnica.

  • Olympia Einkaufszentrum – najveći tržni centar u Minhenu, ima 135 prodavnica.
  • Riem Arcaden – malo manji od Olympia Einkaufszentrum, ima 120 prodavnica i najpopularniji je u istočnom Minhenu.
  • Viktualienmarkt – posebna atrakcija Minhena ,veliki market smešten na istočnom kraju pešačke zone Marienplatza. Ovaj šarenoliki market ima 140 tezgi i prodavnica koji vam nudi cveće, egzotično voće, sokove, sireve, ribu itd.

HRANA (RESTORANI)

U Minhenu glavna jela su bazirana na mesu. Jedan od glavnih sastojaka nemačke kuhinje je kobasica, različitih vrsta. Recept za kobasice se razlikuje od severa do juga, a svaki region smatra svoju recepturu najboljom.

Munchen Weisswurst -tradicionalna bavarska kobasica izrađena od vrlo fino mlevene junetine, svinjetine i sveže svinjske slanine. Obično je začinjena peršunom, dodatkom crvenog luka i limuna.

Weisswurst –  Bele kobasice sa slatkim senfom. Kobasice se prave od teletine i svinjetine, a u njih se dodaje slanina, luk, peršin itd.

Pereci – Sveži pereci su omiljeno pecivo u Bavarskoj, mogu se jesi samostalno uz čašu vrhunskog piva ili pak kao dodatak uz neko drugo jelo. Mogu se naći i u slatkim verzijama sa čokoladom ili šećerom.

HOTELI

Najbolji i najveći izbor smeštaja pronađite na linku Hoteli u Minhenu.

Na napred navedenom linku naći ćete apartmane, hostele, stanove na dan i hotele sortirane po lokaciji, oceni i ceni.

TRANSPORT

U Minhenu postoje dva glavna aerodroma:

Aerodrom Franc Jozef Štraus – MUC

Lociran na 30km severoistočno od Minhena, a sa gradom ga povezuju S-Bahn linije S1 i S8. Oba voza idu do centralne železničke stanice, S1 prolazi kroz severne i zapadne delove Minhena, a S8 kroz istočni deo grada sve do Glavne železničke stanice. Za više detalja kliknite na link internacionalni aerodrom u  Minhenu

Cene karata se kreću od 10€ za jednu vožnju.

Aerodrom Memingen – FMM

Sa aerodroma Memingem do Minhena postoji autobuski prevoz, ali vremena polaska i povratka su određena prema redu letenja kompanije RyanAir.

Cena karte u jednom pravcu je 20€ ili 15€ ukoliko se rezerviše preko interneta.

Anonimni

Lepomir

Nekoliko puta smo bili porodicno leti ovde i svakome preporucujem

5 godina ago

Review Minhen. Odustani od odgovora

Share
Published by
Balsa Lazarevic

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago