Jedan od najvećih austrijskih gradova, Linc, smešten u prostranoj kotlini na obalama Dunava, nalazi se na severu zemlje, nedaleko od granica sa Češkom i Nemačkom.

Nastao ne mestu rimskog vojnog utvrđenja, danas je važan centar teške industrije, ali i sedište kulture i obrazovanja prepoznatljivo po proizvodnji PEZ bombona.

Metropolu, jako popularnu među brojnim posetiocima, krase impozantna stara zdanja, palate, uređeni vrtovi i izuzetni muzeji i smatra se jednom od najlepših u ovom delu Evrope.

Beograd Linc avio karte je najbolje rezervisati za Lufthansa let preko Minhena. Najbrže i najjednostavnije dođite do krajnje destinacije

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Boravak u Lincu obavezno iskoristite za obilazak:

  • Starog dvorca
  • Glavnog trga
  • Crkve Svetog Martina
  • Lentos muzeja savremene umetnosti
  • Botaničke bašte

ŠOPING

Landstrase u Linzu je jedna od najpoznatijih i najposećenijih ulica za šoping. Tu se nalaze razne prodavnice koje nude širok asortiman proizvoda gde se može kupiti: odeća, obuća i modni dodaci. Ima puno salona nameštaja, kao i knjižara. Ovde možete pronaći i brojne međunarodne brendove.

Popularne ulice za šoping su takođe: Herrenstrase i Bischofstrase.

HRANA I RESTORANI

Shodno bogatoj istoriji i uticaju velikog broja nacija, austrijska kuhinja je spoj: turske, srpske, mađarske, bugarske, češke, italijanske.

Tradicionalna jela koja se služe u Lincu su: bistra goveđa supa i juneće meso kuvano u supi sa povrćem, služi se uz sos od rena ili vlašca. Gulaš koji se najčešće jede sa rezancima, dimljeno kuvano meso sa kiselim kupusom, slatke i slane palačinke, razne vrste štrudli i knedli, među kojima su najčuvenije one punjene sa kajsijama.

Linc je poznat i po čuvenoj Lincer torti. Restorani nude neka od najlepših kulinarskih specijaliteta, kafići i taverne najbolja piva i vina.

HOTELI

Pre polaska na putovanje u glavni grad pokrajine Gornja Austrija, veliki izbor smeštaja po pristupačnim cenama možete pronaći na linku hoteli u Lincu.

TRANSPORT

  • zapadno od Linca smešten je aerodrom Blue Danube – postoji autobuska linija od centra grada do aerodroma, cena karte je oko 3€
  • na svakih sat vremena polaze vozovi Intercity i Eurocity do Salzburga i Beča, a odaltle do svih važnijih prestonica i gradova možete da putujete
  • autobuski prevoz
  • taksi prevoz

Andrej Krstić

Andrej Krstić

Nisam verovao da postoji ovako lepo mjesto

5 godina ago

Review Linc. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago