Najveći grad savezne američke države Nevade, Las Vegas, prestonica kocke i kazina, jedna je od glavnih turističkih destinacija u zemlji.

Nastala u pustinji, zahvaljujući replikama prepoznatljivih svetskih simbola, predstavlja svojevrsni muzej u malom.

Mesto glamura, blještavih reklama i neprestane zabave privlači posetioce iz svih delova planete, a provod u njemu smatra se nezaboravnim.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Brojne atrakcije krase ovaj grad i obavezno ih treba posetiti.

  • Las Vegas Strip

Popularna ulica u kojoj se nalaze gotovo svi najvažniji hoteli, kazina, restorani i rezidencije. Fascinantna arhitektura, muzika na svakom koraku i svetla svih boja. Grandiozne fontane samo su delić onoga što možete doživeti. Ovaj bulevar, vidljiv čak i sa svemirskih stanica, hiljadama ljudi koji svakog trenutka ovuda šetaju, deluje kao svet iz mašte.

  • ‘The Shark Reef’

Ovaj fenomenalan akvarijum smešten u okviru hotelskog kompleksa Mandalay Bay. Jedan je od najatraktivnijih u čitavoj Severnoj Americi. Sve, samo ne tipičan, potpuno je prilagođen posetiocima i pruža im mogućnost da upoznaju i vide morski svet iz novog ugla. Četrnaest različitih bazena sa preko sto životinjskih vrsta i ajkula, potpuno oduzimaju dah dok se krećete podvodnim tunelom i uživate u prizoru.

  •  Centar grada

Poslovno i istorijsko središte ove metropole, koja se užurbano razvijala tokom prošlog veka, mesto je gde se susreću stari i novi Vegas. Samo srce gradskog jezgra je ulica Fremont, jedna od najpoznatijih i najpopularnijih. Središte državnih i institucija kulture, nekada poznata po brojnim hotelima i kockarnicama, danas je prepoznatljiva po jedinstvenoj kupoli. Spoj muzike i svetla, Fremont Street Experience, spektakularna je turistička atrakcija koja svoj puni sjaj poprima noću.

  • Događaji

Sa više od sto predstava u gradu u bilo kom trenutku, Las Vegas sa punim pravom nosi ime prestonice zabave. Grandiozni hoteli, koji se ubrajaju u najekskluzivnije na svetu, redovno su scena najvećim imenima muzike, pozorišta i sporta. Fontana Bellagio, dvorana MGM i Palazzo Resort svima su dobro poznati zahvaljujući filmovima i serijama i obavezna destinacija turista.

  • Kockarnice

Poseta nekom od brojnih kazina pri boravku u Las Vegasu smatra se tradicijom i obavezom. Napravljeni da privuku i očaraju svakog ko se u kockarnici nađe, lako vas mogu ostaviti praznog novčanika. Budite oprezni, a mi preporučujemo da uložena suma bude simbolična, jer ‘kuća uvek dobija’.

Kako bi okušali sreću u ovom gradu, Beograd Las Vegas avio karte rezervišite po promo ceni na našem sajtu. Iz srpske prestonice možete leteti avio kompanijama Air Serbia i Air France do Pariza i Njujorka, a zatim kompanijom Delta Airlines do najvećeg grada Nevade.

ŠOPING

Ulica Strip, glavna pešačka zona, mesto je brojnih radnji sa suvenirima i unikatnim predmetima koji će vas podsećati na boravak u Las Vegasu. Ovde se nalaze i poznate juvelirnice sa skupocenim nakitom i satovima.

Nastavljajući dalje ka centru grada nailazite na ulicu Fremont, gde možete naći galerije i prodavnice sa garderobom svetskih robnih marki.

Ekskluzivne brendove najpoznatijih dizajnera potražite u ulici Via Bellagio i tržnom centru Crystals.

Ukoliko preferirate kupovinu na jednom mestu, onda su shopping mall-ovi pravo mesto za vas, a najpopularniji među njima su Fashion Show MallMiracle Mile i Forum Shop.

Nemojte se kockati pri izboru avionskih karata Beograd Las Vegas, nego ih obezbedite na vreme, dok zabavu ostavite za samu destinaciju.

HRANA I RESTORANI

U Las Vegasu kao jednom od najposećenijih turističkih odredišta, možete naći jako puno restorana svetske, ali i domaće kuhinje koja predstavlja kombinaciju raznih ukusa.

Tradicionalni doručak je cornish pasty, kukuruzna lepinja punjena filom od mesa i krompira. 

Kako su mesna jela omiljena, treba izvojiti rib eye steak, sočni goveđi odrezak koji se služi sa nezaobilaznim pomfritom, ili lamb shank, jagnjeću plećku serviranu sa barenim krompirom i povrćem.

Za zaslađenje preporučujemo omiljenu lokalnu poslasticu, western sundae, sladoled preliven karamelom i pekan orasima.

Na kraju obroka možete popiti čašu ceđenog soka ili nekog domaćeg piva, koje ovde ima dugu tradiciju proizvodnje.

HOTELI

Prestonica zabave poznata je, između ostalog i  po tome što se šest od najboljih deset svetskih hotela nalazi upravo ovde.

Prvo obezbedite avio karte za relaciju Beograd Las Vegas, a onda i smeštaj. Najveći izbor i najpovoljnije cene možete pronaći na linku hoteli u Las Vegasu.

TRANSPORT

Sa međunardnog aerodroma McCarran, koji se nalazi na 8km od Las Vegas Stripa, do centra grada možete doći na više načina.

Autobus – Nekoliko linija gradskog prevoza (WAX, CX, SDX) saobraća sa Terminala 1 i 3 do glavne autobuske stanice po ceni od €2, a dužina vožnje je oko 45 minuta.

Shuttle – Udobniji i nešto skuplji vid transporta gde po ceni od €5 do €10 za 30-ak minuta možete doći do gradskog jezgra.

Taxi – Do vaše željene adrese stižete za manje od pola sata i ceni od €15 do €30.

Jadranka Filipovic

Jadranka Filipovic

Nikad nisam bolje jela u zivotu nego u ovom gradu. Iznenadjujuce, ali cene su ok spram cinjenice da je u pitanju Las Vegas. Mesto u kome je uvek dan

5 godina ago

Review Las Vegas. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago