Glavni i najveći grad ruske Republike Tatarstan, Kazanj, smešten na ušću reke Kazanke u Volgu, nalazi se istoku najprostranije zemlje sveta, na obodu Istočnoevropske nizije.

Važan naučni i ekonomski centar regije i sedište kulture, uvek je bila važna karika između istoka i zapada i čuvar tradicije drevnog tatarskog naroda.

Hiljadugodišnja metropola bogate i burne prošlosti, predstavlja spoj orijentalnog i modernog, a impresivna zdanja, hramovi, džamije i prostrani parkovi čine je jednom od omiljenih turističkih destinacija ovog dela sveta.

Beograd Kazanj avio karte rezervišite na našem sajtu, a preporuka su Aeroflot letovi u oba smera preko Moskve.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Prepoznatljiva i nezaobilazna obeležja Kazanja su:

  • Kazanjski kremlj
  • Džamija Kul Šarif
  • Toranj Sojembika
  • Tatarski muzej
  • Hram svih religija

ŠOPING

Kupovna moć je na zavidnom nivou pa su tržni centri puni robe i kupaca, tokom čitavog radnog vremena.

U glavnoj Baumanovoj ulici se nalazi specijalno dizajnirani sat koji otkucava vreme ne brojevima nego slovima.

Centralna ulica obiluje mnogim prodavnicama u kojima turisti mogu da uživaju u kupovini. Ovde se pored domaćih roba mogu naći i firmirane stvari, kao i one iz Kine i drugih zemalja, pristupačnijih cena.

Pored trgovine i zanatsvo je veoma razvijeno. Zastupljena je i obrada gvožđa u proizvodnji oružja kao i za kućnu primenu.

HRANA I RESTORANI

Za hranu i piće ima svega i svačega za svačiji ukus i džep, od ruske kuhinje, tatarske – slične turskoj, manje ili više, skupih restorana i jeftinih mesta. Ima dosta i „brze hrane“ koju mahom drže Uzbekistanci i Tadžikistanci, tako da može i to da se proba ko nije imao prilike.

Restoran Dom Chaya je prava sovjetska kantina. Funkcioniše po principu menze: uzimate sami tacnu i onda birate ili prstom pokazujete šta želite. Salata, supa (boršč ili soljanka), glavno jelo koje podrazumeva pire krompir ili neko drugo varivo umesto krompira, meso, hleb, dezert i piće može da vas košta između 200 i 500 dinara. Osim što je jeftino, hrana je ukusna.

HOTELI

Ukoliko poželite da odmor provedete u prestonici Tatarstana, smeštaj po najpovoljnijim cenama možete naći na linku hoteli u Kazanju.

TRANSPORT

Transport po gradu je dobar – tramvaji, trolejbusi, autobusi, svaki u određenim bojama. Svi troejbusi su zeleni, autobusi crveni, a tramvaji tamnocreveni, i to su prepoznatljive boje javnog prevoza od kojih Kazanj godinama ne odustaje.

Preporuka je da koristite kazanjski metro. Otvoren je isto 2005, na obeležavanju hiljadite godišnjice (iste godine otvoren je i stadion).

Postoji samo jedna linija sa jedanaest stanica. Stanice su sređene i ukrašene. Ovde se umesto karata kupuju žetoni, a jedan žeton košta 27 rubalja što je oko 45 dinara.

Anonimni

Andjelka

Velike su guzve u saobracaju samo se sirene cuju

5 godina ago

Review Kazanj. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago