Najveći i najmnogoljudniji grad Kameruna, Duala, smešten u širokoj delti reke Vouri, nalazi se na obali Gvinejskog zaliva, na zapadu zemlje.

Najveća luka ove afričke države i jedna od najznačajnijih u ‘zelenom pojasu’ kontinenta, kulturni je industrijski i trgovački centar regiona.

Osnovana od strane plemena po kome je i dobila ime, kroz vekove je često bila na udaru brojnih evropskih osvajača, čiji se tragovi u arhitekturi i danas mogu jasno videti.

Jeftine letove avionom rezervišite na našem sajtu. Kompanije Swiss i Air France imaju dobre konekcije do Duale iz Beograda sa jednim međusletanjem.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Ukoliko odlučite da posetite Dualu, ne propustite priliku da obiđete:

  • Trg slobode
  • Muzej pomorstva
  • Planinu Kamerun
  • Limbe
  • Rezervat divljih životinja

ŠOPING

Na jednoj od najvećih pijaca na otvorenom u Kamerunu, Marché Central, pored velikig izbora egzotičnog voća, lokalnih namirnica i jela, možete pronaći jedinstvene suvenire i autentične predmete.

Tradicionalnu odeću i garderobu poznatih stranih brendova potražite u radnjama u ulici Avenue Ahmadou Ahidjo ili u prodavnicama u blizini trga Place de L’Independence.

Sve popularniji vid kupovine je odlazak u neki od tržnih centara, u kojima uz zabavu, sve neophodno možete naći na jednom mestu. Izdvajaju se SPAR, Garmin Store i Douala Grand Mall.

HRANA I RESTORANI

Glavna karakteristika je konzumiranje velike količine skroba i začinjenih soseva.

Meso na ražnju, pečena i pržena riba, kari i pirinčane supe su standardna jela. Na severu se najviše konzumira kukuruz, proso i kikiriki. Svežeg voća ima u izobilju, a najpopularniji je mango. Gaje se i banane, pomorandže, papaje, kokos, ananas, grejpfrut i limeta.

Interesantno je napomenuti da kamerunci jedu iz zajedničkih činija. Uobičajeno je da muškarci prvi jedu, dok žene i deca strpljivo čekaju i jedu ono što je ostalo. Jaja i kuvana kasava su takođe popularni za doručak, dok ručak i večera sadrže jela bogata skrobom i uglavnom su servirana uz supu ili paprikaš.

HOTELI

Prestonica i glavna luka Kameruna nudi smeštaj sve brojnijim turistima, a najveći i najjeftiniji izbor možete naći na linku hoteli u Duali.

Anonimni

Ivica

Sta ocekivati drugo od industrijskog grada

5 godina ago

Review Duala. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago