Dablin, glavni i najveći grad Republike Irske, smešten na istočnoj obali istoimenog ostrva, nalazi se na ušću reke Lifi u Irsko more.

Tokom vekova, književnost i umetnost su imali izuzetno značajnu ulogu u kulturnom razvitku prestonice u kojoj su rođeni velikani poput Džejmsa Džojsa i Berdarda Šoa.

Pored crkava, prostranih zelenih parkova, prelepih zdanja i muzeja, ovu metropolu krase izuzetni srednjevekovni dvorci i srdačni i nasmejani ljudi.

Kako rezervisati Beograd Dablin avio karte online?

Beograd Dablin avio karte rezervišite online popunjavanjem forme na početku stranice. Za Beograd unesite BEG, a za Dablin DUB. Preporučujemo vam Swiss letove u oba smera preko Ciriha jer najkraće traju i imaju najbolje cene.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Prepoznatljivi simboli i obeležja Dablina koja vam preporučujemo da posetite su:

  • Dablinski dvorac
  • Trinity College
  • Nacionalni muzej
  • Temple Bar
  • Ulica O’Connell

ŠOPING

Autentične i ručno rađene predmete ili umetnine možete kupiti u nekoj od suvenirnica koje ćete sresti dok šetate centralnim gradskim trgovima.

Dve omiljene ulice u kojima se nalaze juvelirnice, umetničke galerije i radnje sa najpoznatijim svetskim brendovima su Grafton Street i Henry Street.

Za posetioce koji kupovinu vole da obave na jednom mestu, postoje brojni tržni centri, a neki od njih su: Stephen’s Green, Jeris i Powerscourt.

HRANA I RESTORANI

Predlažemo vam da dan započnete ” Ulster fry” doručkom (prženi doručak) koji kombinuje nešto ili sve od navedenog:  jaja (pržena ili kajgana), kobasice, slaninu, crne i bele pudinge (tip kobasice) , pečurke, pečeni pasulj, paradajz na roštilju, krompir i prženi hleb. Uz to ide i parče tosta, džema, marmelade, neki sos i velika količina čaja ili kafe.

Za ručak se preferira losos koji se služi sa graškom i krompirom. I prženi dimljen losos su jednako popularni.

Tu su i ostrige koje se služe na ledu pomoću morske alge, hrane koja ne pada.

Dubblin Cuddle je njihovo tradicionalno jelo sastavljeno od seckanih kobasica i slanine kuvane zajedno s lukom i sveobuhvatnim krompirom.

HOTELI

Ukoliko želite da upoznate ‘Zeleni grad’ i svoj odmor provedete u irskoj prestonici, najveći izbor povoljnog i pristupačnog smeštaja potražite na linku hoteli u Dablinu.

Anonimni

Jelisavka

Vrlo cist grad

5 godina ago

Review Dablin. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago