Bordo, smešten na jugozapadu Francuske, kroz koji protiče reka Garona, nalazi se nedaleko od obala Atlantskog okeana u najpoznatijoj vinskoj oblasti Evrope.

Uske ulice pod kaldrmom, uređeni parkovi i travnjaci, srednjevekovne crkve i katedrale, čine ovu metropolu svojevrsnim muzejom na otvorenom.

Izuzetnu lepotu ovog grada možda na najbolji način opisuju reči Vikora Igoa: “Uzmite Versaj, dodajte Antverpen i dobićete Bordo.”

Avionske karte za let avionom iz Beograda za Bordo rezervišite online! Za Beograd unesite BEG, a za Bordo BOD. Najkraći let je kompanijom Swiss preko Ciriha.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Najistaknutija obeležja i simboli po kojima se Bordo prepoznaje su:

  • Trg Žirondinaca
  • Veliko pozorište
  • Gradska katedrala
  • Muzej lepe umetnosti
  • Vinska tura

ŠOPING

Šetajući se najdužom pešačkom ulicom u Evropi, Rue Sainte Catherine, naići ćete na veliki broj suvenirnica, umetničkih galerija i radnji sa domaćim i stranim robnim markama, dok prodavnice čuvenih vina i čokolada potražite u Allées de Tourny.

Ekskluzivne modne brendove, odeću i obuću poznatih svetskih dizajnera i najluksuznije juvelirnice možete naći u blizini trga Place des Grands Hommes i ulici Cours de l’Intendance.

Tržni centri, u kojima sve što želite možete naći na jednom mestu, sve su popularniji, a izdvajaju se Promenade Sainte Catherine i Centre Commercial Meriadeck.

HRANA I RESTORANI

Francuska je rkolevka poslastica i peciva. Svetski poznate su tradicionalne palačinake (crêpes), makaroni (macarons) i krem brule (crème brûlée).

Iskrena preporuka su savršeni mali zalogaj: kanele. Poslastica u obliku malog cilindra koji gotovo podseća na krunu ili šešir kuvara ima meko središte i čvršću karamelizovanu spoljašnost. Po celom gradu videćete kanele poređane u beskonačne redove. Tokom posete Bordou obavezno probajte ovaj slatkiš na nekoliko mesta jer se intenzitet vanile i ruma razlikuju od jednog do drugog poslastičara, a cena im je 1 euro.

HOTELI

Pre putovanja u prestonicu vina i jedan od najlepših francuskih gradova, veliki izbor smeštaja po najpovoljnijim cenama pogledajte na linku hoteli u Bordou.

Anonimni

Jakov

Imaju najbolju operu na svijetu

5 godina ago

Review Bordo. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago