Drugi po veličini grad u Ujedinjenom Kraljevstvu, Birmingem, ispresecan kanalima, manjim rekama i okružen zelenilom, nalazi se u ravnici u samom središtu Engleske.

Metropola koja se smatra kolevkom industrijske revolucije u zemlji, počela je užurbano da se razvija početkom XIX veka. Danas je jako važan ekonomski i trgovački centar, smešten na raskrsnici saobraćajnica.

Velika stradanja tokom Drugog svetskog rata dovela su do promena u samom izgledu. Sada ovom, sve popularnijom turističkom destinacijom, dominiraju moderna zdanja i savremena arhitektura uz veliki broj muzeja i uređenih parkova.

Beograd Birmingem avio karte rezervišite online na našem sajtu popunjavajući podatke u formi za pretragu letova na početku stranice. Najbolje konekcije i cene ima Lufthansa za letove preko Minehna.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Najznačajnija obeležja Birmingema koja preporučujemo da obiđete su:

  • City Center
  • Library
  • Birmingham Museum and art Gallery
  • National Sea life Centre
  • Botanical Gardens

ŠOPING

Birmingam je raj za kupce. Možete posetiti poznati Bullring & Grand Central i Četvrt nakita. Sve što poželite naći ćete u ovom kompleksu, koji obiluje kafićima i restorani koji su tu da vas okrepe, tako da možete nastaviti sa kupovinom i razgledanjem.

HRANA I RESTORANI

Restorani u  Birmingemu služe  hranu iz svih delova sveta. Od uličnih lokala, do svetski poznatog baltijskog trougla.

Na linku ovde možete pronaći spisak restorana sa vegeterijanskom i veganskom hranom.

Kada su u pitanju večernje šetnjice i vreme za piće, spisak atraktivnih lokala pogledajte ovde.

HOTELI

Pre polaska u ‘grad sa hiljadu zanata’, najveći izbor povoljnog i pristupačnog smeštaja možete pronaći na linku hoteli u Birmingemu.

TRANSPORT

Aerodrom je udaljen od centra Birmingema oko 8km. Na aerodromu su 24h pozicionirana taxi vozila. Sva vozila primaju po 5-6 osoba sa prtljagom i opremljena su za invalidska kolica.

Svoj prevoz možete obezbediti i autobusima koji saobraćaju od aerodroma do centra grada na svakih 20 min i svakih 30 min u večernjim satima i subotom.

Takođe, od aerodroma do centra grada možete putovati vozom, za koji će vam trebati 15-20min, a koji ide direktno do glavne železničke stanice u centru grada.

Za sve informacije, možete se infromisati ovde.

Anonimni

Blaginja

Mnogo su im skupe turisticke ture

5 godina ago

Review Birmingem. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago