Jedan od najvećih gradova Andaluzije, Almerija, smešten u istoimenom zalivu, nalazi se na jugoistoku Španije, na obali Sredozemnog mora.

Metropola koja svojm izgledom neodoljivo podseća na severoafrička naselja, tokom svoje hiljadugodišnje istorije prelazila je u ruke mnogih osvajača, a danas je važan trgovački i univerzitetski centar regije.

Luka prepoznatljiva po visokim palmama koje se uzdišu duž dugih peščanih plaža, Suncu, predivnoj prirodi, muzejima i bogatom kulturnom nasleđu, omiljeno je mesto odmora brojnih turista i posetilaca iz čitave Evrope.

Beograd Almerija avio karte rezervišite online popunjavanjem forme za pretragu letova na početku stranice. Za Beograd unesite BEG, a za Almeriju LEI. Odaberite period putovanja i kliknite na dugme Pretraži letove.

Najbolje konekcije i najkraće putovanje nudi avio kompanija Vueling preko Barselone u oba smera.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Boravak u Almeriji iskoristite i da obiđete:

  • Stari grad
  • Trvrđavu Alcazaba
  • Arheološki muzej
  • Nacionalni park Cabo de Gata
  • Plaže

ŠOPING

Grand Plaza je najveći šoping centar u gradu. Ovde možete naći popularne modne brendove. Za one koji žele da kupe autentične španske proizvode, preporučujemo da prošetaju duž glavne ulice u Almeriji. Posetioci koji vole neobične stvari, poput raznobojnih orijentalnih tepiha, ručno izrađene garderobe i ručno rađenih predmeta od drveta, predlažemo da posete Promesas del Oriente.

HRANA I RESTORANI

Morate probati u Almeriji

  1. Paella – jedno od najpopularnijih španskih jela
  2. Jamon Iberico – ili domaća španska pršuta
  3. Gaspacho – jelo posluženo kao smoothie, koje možete probati u restoranu Inclan Brutal Bar
  4. Nezaobilazne španske tortilje
  5. Patatas bravas – jelo od krompira koje u svakoj regiji ima svoj specifičan ukus
  6. Ukoliko pijete alkohol, svakako trebate uživati u dobrom bokalu (ne čaši) sangrije!

HOTELI

Ukoliko poželite da upoznate najsunčaniju metropolu Španije, veliki izbor smeštaja po pristupačnim cenama može se naći na linku hoteli u Almeriji.

TRANSPORT

Autobusi na liniji broj 30 saobraćaju svakodnevno od aerodroma do gradskog centra. Putovanje traje 35min, a cena karte u jednom pravcu iznosi 1,05€. Na linku ovde možete pogledati red vožnje.

Ukoliko nosite dosta prtljaga ili ne volite da se vozite autobusom, taxi je dostupan 24h ispred aerodroma. Cena se kreće oko 5€, i preporučljivo je da im unapred zatražite fiskalni račun.

Anonimni

Bogdanka

savrsena destinacija za pravi odmor

5 godina ago

Review Almerija. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago