Kupite avio karte za Veronu i uživajte u čarima umetnosti, večne ljubavi i romantike. Smeštena u pokrajini Veneto, na reci Adiđe, nalazi se na severu Italije nedaleko od jezera Garda.

Grad Romea i Julije, sa obiljem antičkih spomenika i baroknih zdanja, pleni svojom lepotom i jedna je od omiljenih evropskih destinacija.

Bogato kulturno nasleđe, crkve, muzeji, prostrani trgovi, grandiozne palate i mostovi vekovima privlače turiste i zaljubljene parove iz svih krajeva sveta.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Avio karte za Veronu možete jednostavno rezervisati, a prilikom posete ne propustite priliku da obiđete:

  • Arenu
  • Palatu Castelvecchio
  • Julijinu kuću
  • Trg Erbe
  • Toranj Lamberti

Gde da kupite avio karte za Veronu?

Jeftine cene letova preko Alitalia avio kompanije naći ćete na našem sajtu gde odmah možete napraviti i online rezervaciju.

ŠOPING

Najpopularnija ulica u kojoj se čitavom dužinom nalaze prodavnice popularnih brendova, suvenirnice i radnje sa specifičkim lokalnim proizvodima je Via Mazzini. Juvelirnice i umetničke galerije pogledajte u blizini trga Piazza delle Erbe.

Ekskluzivne butke i garderobu najpoznatijih italijanskih modnih dizajnera možete videti u Corso Santa Anastasia i Via Roma.

Ukoliko hoćete da izbegnete gradsku gužvu i kupovinu obavite na jednom mestu, preporučujemo odlazak u neki od tržnih centara. Izdvajamo Le Corti Venete, La Grande Mela i Franciacorta Outlet Village.

HRANA I RESTORANI

Dva najpoznatija gradska restorana su Osteria Pigna i Al’ Duomo.

Lokalnim specijalitetom se smatraju jela napravljena od konjskog mesa zvana kavalo (cavalo). Paste su takođe lokalni specijalitet i možete ih naći u meniju svakog restorana.

Kao lokalni specijaliteti mogu se navesti još:

  • bigoli (vrsta špageta)
  • casserole
  • casoncelli (vrsta raviola)

Cena ručka u restoranima kreće se od 10€ do 50€ i to isključivo zavisi od restorana koji ste izabrali. Što se tiče brze hrane, njena cena je od 1 do 3€.

Cene kafe su različite i zavise od same lokacije, ekskluziviteta mesta gde sednete, kao i vrste kafe. Uglavnom u kafićima u centru grada se kreću od 0.8€ do 2.5€

HOTELI

Kada poželite da odmor sa voljenom osobom provedete u gradu ljubavi, veliki izbor smeštaja po najpovoljnijim cenama potražite na linku hoteli u Veroni.

TRANSPORT

Aerodrom Catullo udaljen je od Verone 12 km. Od tog aerodroma do Verone obezbeđen je redovan autobuski prevoz, s obzirom da ga koriste mnoge low cost avio kompanije i da je frekvencija turista na njemu veoma velika. Cena autobuske karte od aerodroma do centra grada, ukoliko ste u Veronu doputovali avionom, iznosi 6€.

Pojedine zone u centru grada je moguće obilaziti samo peške.

Nedaleko od glavne autobuske stanice nalaze se parkinzi gde možete ostaviti automobil (ukoliko ste došli kolima) i odatle javnim prevozom – autobusom se zaputiti do znamenitosti koje želite da obiđete.

Cena autobuske karte iznosi oko 1€.

Postoji nekoliko mesta na kojima se može iznajmiti bicikl. Izbegavajte isključivo pešačke zone jer je tamo vožnja biciklom zabranjena.

Nesrećno zaljubljen

Nesrećno zaljubljen

Grad ljubavi. Međutim, zamislio sam želju u Julijinoj kući i ubrzo nakon toga raskinuo sa devojkom.. Nekoliko ovajvih slučajeva sam čuo, pa vodite računa šta zamišljate

5 godina ago

Review Verona. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago