Kupite avio karte za Osaku i upoznajte jedan od najvećih japanskih gradova. Smešten u istoimenom zalivu na ušću reke Jodo, nalazi se na jugu ostrva Honšu, na obali Tihog okeana.

Nekadašnji trgovački centar monarhije, danas jako važna luka i sedište brojnih domaćih  kompanija, često se po lepoti i značaju poredi sa prestonicom.

Ispresecana brojnim kanalima povezanih sa preko stotinu mostova, moderna metropola impresivnih arhitektonskih zdanja, muzeja, umetničkih galerija i hramova, svakako je destinacija vredna vaše posete.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Kada rezervišite avio karte za Osaku preporučujemo da obavezno obiđete:

  • Dvorac
  • Nacionalni muzej umetnosti
  • Hram Shitenno-ji
  • Umeda Sky Building
  • Akvarijum

Gde da kupite avio karte za Osaku?

Do prelepog japanskog grada putujte kompanijom Turkish Airlines preko Istanbula, a jeftine avinske letove potražite na našem sajtu.

ŠOPING

U okolini železničke i metro stanice Namba nalazi se ogromna robna kuća koja je preživela Drugi svetski rat.

U centralnom delu grada nalaze se kvartovi za šoping, raspoređeni prema robi kojoj prodaju. Ulica Tenjinbashi – Suj duga je 2.6km, ima oko 600 malih radnji zapravo je najduža trgovačka ulica.

HRANA I RESTORANI

U Osaki se konzimira desetina vrste pržene ribe, potom hobotnice, krabe, takođe i razne vrste mesa poput: teletina, govedina, piletina. Nezaobilazni su tofu i pirinač.

Ovde, kao i u drugim gradovima Japana dominira na ulicama raznovrsna brza hrana. Najveći broj restorana i lokala brze hrane smešten je oko Dotonborija, koji ima simbolično ime Broadway of Osaka.

HOTELI

Ako poželite da upoznate ‘Veneciju dalekog istoka’, najveći izbor povoljnog smeštaja pogledajte na linku hoteli u Osaki.

TRANSPORT

Osaka ima tri velike železničke stanice u tri centralna dela grada: Namba, Umeda – Osaka i Shin – Osaka koji su međudobno razdvojeni rekom/ kanalom.

Sa železničkih stanica polaze lokalni vozovi koji saobraćaju kroz Osaku. Centralna železnička stanice Shin-Osaka je čvorište jer ovde stižu šinkansen vozovi iz Tokija i Hirošime.

Ostala prevozna sredstva su: metro, lokalni autobusi, taksi, rent-a car.

Jelena Tomašević

Jelena Tomašević

Smestaj sam pronasla bas povoljno

5 godina ago

Review Osaka. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago