Kupite avio karte za Odesu i istražite jedan od najvećih ukrajinskih gradova. Smešten na obali Crnog mora, nalazi se na jugu zemlje nedaleko od širokog estuara reke Dnjestar.

Važna luka nekadašnje Ruske imperije, dom različitih nacija i vera, danas je istorijsko i obrazovno sedište regije, prepoznatljivog kosmopolitskog duha i multikulturalnosti.

Jako popularna turistička destinacija u kojoj se mogu videti potpuno očuvana zdanja zapadnoevropske arhitekture, vekovima svojom lepotom, klimom i predivnom prirodom privlači ljude željne odmora i dobrog provoda.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Kada rezervišete avio karte za Odesu, boravak neće biti potpun ako ne obiđete:

  • Operu
  • Crkvu Svetog Pantelejmona
  • Arheološki muzej
  • Plažu Arkadia
  • Nacionalni park Donjeg Dnjestra

Gde su najjeftinije avio karte za Odesu?

Putujte kompanijama Bulgaria Air i Belavia Airlines do Odese, a najpristupačnije cene letova potražite na našem sajtu.

ŠOPING

Autentična pijaca Privoz– sadrži raznovrsnu ponudu sveže ribe, morskih plodova i lokalnih namirnica. Postoji izreka ‘Ako niste bili na Privozu, niste ni bili u Odesi’.

Starokonnyi je pijaca sa riznicom antikviteta – svako ko poseti ovo mesto, kupi nešto. Benya&Zubrik jenajpoznatiji i ujedno omiljen brend u Odesi.

HRANA I RESTORANI

Jedan od boljih restorana u Odesi je Khutorok  sa tradicionalnom hranom u Parku Ševčenku. Velike grupe turista mogu da rezervišu jednu od posebnih trpezarija koje su tematski nameštene – Lovačku sobu, Građansku sobu ili Tvrđavu.

Na meniju su obično tradicionalne ukrajinske čorbe: boršč, supa sa cveklom, kupusom i mesom i solyanka, čorba od pečuraka, mesa ili ribe, palačinke blyntsi – punjene mesom ili sirom ili ražnjići – shashlyk od marinirane jagnjetine i povrća.

Restorani koji se preporučuju su: Dacha, Bratia Grill, Benedikt.

HOTELI

Pre posete biseru ukrajinske obale i Crnog mora, neophodan smeštaj po najpovoljnijim cenama potražite na linku hoteli u Odesi.

TRANSPORT

Međunarodni aerodrom u Odesi nalazi se oko 7km od centra grada, i sa aerodroma poleću avioni prema 40 destinacija. Vrste transporta:

  • autobus
  • trolejbus
  • taksi
  • rent-a car – mogućnost iznamljivanja automobila na nekoliko sati-za kratku vožnju gradom

Anonimni

Cirka

Unapred sam pronasla i avio karte i smestaj na vasem sajtu i putovanje je bilo sjajano

5 godina ago

Review Odesa. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago