Mauricijus

Mauricijus, republika i istoimeno ostrvo smešteno u Indijskom okeanu, nalazi se nedaleko od obala Madagaskara, prepoznatljivo po nestvarnoj lepoti.

Čudesna raznolikost, predivno okruženje i jedinstvena arhitektura koju su za sobom ostavili brojni osvajači, čine ovu zemlju rajskom destinacijom.

Duge peščane plaže sa tirkiznim morem, nacionalni park, botanička bašta i vodopadi samo su neke od izuzetnih bogatstava. Dođite i prepustite se užitku.

Avio karte za Mauricijus rezervišite online na našem sajtu. Najbolje cene i konkecije imaju kompanije Turkish Airlines i Qatar Airways.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Doživite i upoznajte neku od aktivnosti i simbola Mauricijusa poput:

  • Port Luis
  • Flik an Flak
  • Ronjenja 
  • Nacionalnog parka Black river
  • Botaničke bašte Sir Seewoosagur Ramgoolam

ŠOPING

Pored proizvodnje sećera, ruma i egzotičnih začina, Maurijus prati i reputacija mesta idealnog za kupovinu. Ručno rađene suvenire, umetničke predmete, tradicionalnu odeću i skupoceni nakit možete naći šetajući se centralnim ulicama i trgovima Port Luisa i Moke.

Ako sve nepohodno želite da nabavite na jednom mestu to možete učiniti u nekom od tržnih centara. Najpopularniji među njima su: Bagatelle Mall, Floreal Square i Centre Commercial Phoenix.

HOTELI

Ukoliko planirate da svoj odmor porovedete na rajskom ostrvu začina i ruma, veliki izbor smeštaja po najpovoljnijim cenama potražite na linku hoteli na Mauricijusu.

TRANSPORT

Ako se odlučite da uzmete rent a car na Mauricijusu najam automobila po danu iznosi između 30-40 evra. Dovoljno je da posedujete važeću vozačku dozvolu. Većina saobraćajnih znakova na ostrvu je na francuskom jeziku i vozi se levom stranom.

Na Mauricijusu se vozi polako, saobraćajna policija je česta na putevima pa vodite strogo računa. U naseljenim mestima dozvoljena brzina je 40 km/h, van 90km/h, a na autoputu 110km/h.

Vozite oprezno, jer postoji mogućnost da naiđete i na parkiran automobil na sred puta, u nekom od naseljenih mesta kroz koja ćete prolaziti.

Anonimni

Jeremije

Ulaz u muzeje je besplatan sredom, ne propustite

5 godina ago

Review Mauricijus. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago