Glavni grad pokrajne Zapadni Kejp se uz Pretoriju smatra prestonicom Južnoafričke Republike. Smešten u Stonom zalivu, iznad koga se uzdiže istoimena planina, nalazi se na krajnjem jugu Atlanskog okeana u neposrednoj blizini Rta dobre nade.

Ovu jako poznatu i značajnu luku, krasi fascinantno prirodno okruženje, duge peščane plaže i zdanja nastala u autohtonom holandskom arhitektonskom stilu.

Kejptaun je pored Kaira najposećenija afrička destinacija i jedna od najlepših metropola kontinenta.

Avio karte za Kejptaun rezervišite online na našem sajtu. Najbolje cene i konkecije ima Qatar Airways, pa obavezno pogledajte i njihove letove.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Ukoliko odlučite da posetite Kajptaun, brojne znamenitosti su vam na raspolaganju, a napopularnije koje preporučujemo da posetite su:

  • Nacionalni park Stona planina
  • Plaža Blauveberg 
  • Botanička bašta Kirstenboš
  • Rt dobre nade
  • Muzej Distrikta šest

Osim planine i okeana, Kejptaun je poznat i po šetalištu Viktorija i Alfred, dokovima sa restoranima, kafićima i prodavnicama . Odatle možete da odete i na vožnju brodićem po luci ili kanalima, posetite akvarijum, obiđete muzej Savremene afričke umetnosti (MOCAA) ili jednostavno odmorite nakon celog dana obilazaka.

ŠOPING

Umetnine i suvenire, koji će vas podsećati na boravak u ovoj metropoli, potražite u nekoj od radnji i galerija u četvrti Cape Quater.

Omiljeno mesto za kupovinu u kojoj se nalaze butici brojnih svetskih i domaćih brendova je ulica Long Street. U njenom nastavku nailazite na Church Street, gde možete naći prodavnice sa izuzetnim ručno rađenim predmetima od keramike i skupocenim nakitom.

Postoji veliki izbor tržnih centara sa širokom ponudom garderobe i namirnica, a neki od njih su: Victroria Wharf, Canal Walk i Tyger Valley Shopping Centre.

HOTELI

Ako je vaše sledeće odredište grad na Rtu dobre nade, najveću ponudu i najpovoljnije cene smeštaja možete naći na linku hoteli u Kejptaunu.

Rezervišite avio karte za Kejptaun na vreme!

Imajte u vidu da su cene avio karata niže ukoliko rezervaciju i kupovinu obavite minimum 2 – 3 meseca pre putovanja.

Anonimni

Jevdokija

Kafici ne rade posle 21h

5 godina ago

Review Kejptaun. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago