Gvadalahara

Kupite avio karte za Gvadalaharu i upoznajte glavni i najveći grad savezne meksičke države Halisko, smešten na visoravni u središnjem delu zemlje i okružen planinama.

Nakon prestonice najmnogoljudnija metropola u zemlji, kulturni je centar i sedište elektronske industrije, poznato po plesu, kolonijalnom šarmu i tekili.

Raznovrsna arhitektura, hacijende, fontane, crkve i katedrale svedoče o bogatoj i burnoj istoriji dugoj pet vekova. Uživajte u muzici marijača i osetite pravi duh Latinske Amerike.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Ako rezervišete avio karte za Gvadalaharu, ne propustite priliku da obiđete:

  • Jezero Chapala
  • Park Agua Azul
  • Hospicio Cabañas
  • Gradsku katedralu
  • Regionalni muzej Gvadalahare

Putujte kompanijama Lufthansa i KLM airlines do grada marijača, a jeftine avio letove pronađite na našem sajtu.

ŠOPING

U delu grada Tlaquepaque možete naći suvenire, antikvitete i prodavnice sa unikatnim predmetima ili nabaviti flašu čuvene tekile. Pijace na otvorenom su omiljena mesta, na kojima pored namirnica, autentičnih jela, začina i egzotičnog voća možete kupiti i tradicionalnu garderobu, a najpoznatija je Mercado San Juan de Dios.

Ukoliko želite da potražite radnje poznatih svetskih brendova, juvelirnice i ekskluzivnu odeću i obuću na jednom mestu, pravi izbor je odlazak u neki od tržnih centara poput Galeria del Calzado, Magno Centro Joyero i Plaza Andares.

HRANA I RESTORANI

  • Tortas ahogadas – predstavlja zagrejan krompir sa mesom i preliven začinjenim sosom od paradajza. Hleb se zove birote salado
  • Birria – začinjeno ovčije ili kozije mesno. Povremeno se može praviti i od govedine ili svinjetine. Tradicionalno se priprema mariniranjem mesa u sosu napravljenom od belog luka, čilija i paradajza, a zatim se kuva u pećnici, pokrivenom listovima agave. 
  • Pozole – domaća supa od kukuruza napravljena sa svinjetinom ili piletinom. U Gvadalahari se najčešće služi bela ili crvena supa, ali možete naći i zelenu verziju. Crveni pozol se pravi sa guajillo čilijima, tako da može biti prilično začinjen.
  • Jericalla (ponekad napisana jericaya) je desert napravljen od jaja, mleka i šećera, a služi se sa cimetom i vanilom. Liči na creme brulée.
  • Tekila – najpoznatije piće
  • Tejuino – fermentisano piće napravljeno od kukuruza i zaslađeno piloncillo, nerafiniranog smeđeg šećera. Ima nizak sadržaj alkohola iz procesa fermentacije, a obično se služi uz led  i limetu.

HOTELI

Pre polaska u drugi najveći meksički grad i biser zapada, smeštaj po najpovoljnijim cenama pogledajte na linku hoteli u Gvadalahari.

TRANSPORT

javni prevoz čine železnica i autobusi. Glavni prevoznici su: SITEUR, Macrobús, SITREN, Alimentadora Macrobús, SITRAN, TUR, UT VIP Class Premier, RIVER Turquesa, Platino, Alianza de Camioneros, Sistecozome & SyT.

Anonimni

Ilija

Ovaj grad ima velicanstvene spomenike kulture

5 godina ago

Review Gvadalahara. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago