Glavni i nakon Istanbula najveći turski grad, nalazi se na visoravni u azijskom delu zemlje. Avio karte za Ankaru možete rezervisati online i upoznati prestonicu smeštenu u središnjem delu Anadolije.

Drevna metropola u kojoj je rođena ideja o nastanku moderne države, tokom burne istorije bila je na udaru brojnih vojskovođa i osvajača.

Centar kulture i umetnosti Male Azije može se pohvaliti izuzetnim muzejima i predivnim arhitektonskim zdanjma iz različitih epoha.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Ukoliko ste odlučili da kupite avio karte za Ankaru, obeležja koja ne smete propustiti su:

  • Mauzolej Kemala Ataturka
  • Etnografski muzej
  • Muzej anadolijskih civilizacija
  • Gradska tvrđava
  • Toranj Atakule

Najpovoljnije i najbrže ćete stiću u Ankaru kompanijom Turkish Airlines preko Istanbula.

ŠOPING

Tradicionalne proizvode, ručno rađene tepihe i poslastice potražite u Çıkrıkçılar Yokuşu Street, a suvenire i antikvitete u radnjma nedaleko od gradske tvrđave.

Popularne modne brendove možete videti u prodavnicama u bliizni trga Kizilay Square. Ekskluzivne butike sa garderobom, nakitom i ukrasnim predmetima pogledajte u ulici Tunali Street.

Tržni centri pored kupovine nude i različite vrste zabave, a najposećeniji su ANKAmall, Panora AVM i Kentpark Shopping Center.

HRANA I RESTORANI

Osnov turske kuhinje leži u vrhunskom kvalitetu voća i povrća. Od mesa, teško ćete naći svinjsko meso, a najzastupljenije je pileće, govedje i ovčije. Naravno postoji i bogata ponuda ribe i plodova mora.

Najpopularnije povrće za ishranu je pirinač, a odmah za njim plavi patlidžan. Ukoliko tražite „patlidžan“, svuda će vas razumeti. U Turskoj se, pored navedenih, dosta konzumira i paradajz, masline, paprike, luk, krastavac, spanać, pasulj, sočivo…

HOTELI

U prestonici Turske i kolevci moderne države, smeštaj po najpovoljnijim cenama možete naći na linku hoteli u Ankari.

TRANSPORT

Na 270 kilometara od Ankare nalazi se i mistična Kapadokija, koju obavezno morate da posetite bilo avionom bilo lokalnim prevozom.

Anonimni

Helena

u ovaj grad bi se neprestano vracala

5 godina ago

Review Ankara. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago