Glavni i najveći grad Kraljevine Jordan, Aman, kroz koji protiče reka Jabok, nalazi se na visoravni u severnom delu zemlje.

Ova  prestonica, obrazovni i turistički centar zemlje, izuzetno bogatog kulturnog i istorijskog nasleđa, jedna je od najstarije naseljenih metropola na svetu.

Brojni muzeji, ostaci rimske i vizantijske civilizacije, tradicionalno ljubazni domaćini i ukusna kuhinja, svrstavaju ga među omiljene destinacije Bliskog istoka.

Avio karte za Aman rezervišite na našem sajtu, a najbolje cene i ponudu imaju Turkish Airlines, Alitalia i Aegean avio kompanije.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Najistaknutija obeležja i prepoznatljivi simboli Amana su:

  • Rimski amfiteatar
  • Citadela
  • Muzej Jordana
  • Ulica Duge
  • Ali Pašino tursko kupatilo

ŠOPING

Stari i centralni deo grada, Balad, mesto je u kome ćete naći suvenirnice i brojne radnje sa autentičnim i ručno rađenim predmetima i umetninama.

Ukoliko želite da pogledate radnje sa tradicionalnom nošnjom i poznatim svetskim brendovima, one se nalaze u ulici Duge, Rainbow Street, dok ekskluzivne butike modnih dizajnera potražite u Wakalat Street u četvrti Sweifieh.

Za posetioce su jako privlačni tržni centri koji pored garderobe i namirnica, nude i veliki izbor zabave. Spomenućemo TAJ Mall i City Mall.

HRANA I RESTORANI

Tipičan arapski doručak podrazumevo humus (namaz od leblebija i paste od susama), arapsku turšiju, sirijski sir, falafel, masline, najukusniji tanki hleb hobes imakdous – jelo od malog plavog patlidžana sa začinima.

Za ručak ili večeru vam preporučujemo da obavezno probate i arapsku picu, kao i tortu od urmi.

Za dezert izdvajamo knafe (kanafah) – po predanju potiče iz grada Nablusa. To je slatkiš napravljen od posebne vrste sira prelivenog sirupom na bazi šećera ili meda i naseckanim pistaćima odozgo.

HOTELI

Ako je vaše sledeće odredište prestonica Jordana, metropola koja živi 9000 godina, veliki izbor smeštaja po povoljnim i pristupačnim cenama možete naći na linku hoteli u Amanu.

Anonimni

Javorka

Grad je vise za penzionere nego za mlade ljude

5 godina ago

Review Aman. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago