Kupite avio karte za Šenžen i upoznajte kineski grad koga istoimena reka deli od Hong Konga. Smešten u širokoj delti Biserne reke, nalazi se na jugoistoku najmnogoljudnije zemlje sveta.

Luka na obali Južnokineskog mora, važno trgovačko i ekonomsko sedište regije u kojoj se nalaze brojne domaće i međunarodne kompanije, jedna je od najznačajnijih industrijskih oblasti kontinenta.

Magalopolis koji se konstantno širi i raste, predstavlja pravu metropolu budućnosti koja svojim impresivnim zdanjima i brojnim neboderima privlači brojne ulagače i sve veći broj posetilaca.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Ako odlučite da rezervišete avio karte za Šenžen, omiljena obeležja i simboli su:

  • Zabavni park Window of the World
  • Muzej Šenžen
  • Planina Nanshan
  • Botanička bašta Fairt Lake
  • Plaže Dameisha i Xiaomeisha

Gde kupiti avio karte za Šenžen?

Putujte kompanijom Hainan Airlines do Šenžena, a povoljne avionske letove potražite na našem sajtu.

ŠOPING

Najposećeniji trgovački centar je Lo Wu Commercial City za kupovinu odeće i obuće. Nalazi se odmah do centralne železničke stanice.

Ako je elektronika ono što želite, najjeftiniju prodavnicu ćete pronaći između luksuznog hotela Shangri La i fabrike Seg Electronics Co.

Za kupovinu kvalitetne obuće, odeće i kozmetike možete posetiti Xiwu International Commercial market. Proizvode dobrog kvaliteta moguće je pronaći u Boundary ulici u distriktu ShatoujiauNajposećeniji mega trgovinski centar je Hua Quiang Bei.

HRANA I RESTORANI

Lokalna hrana u Šenženu bazirana je na svežim namirnicama i ukusima, za razliku od drugih delova Kine gde dominira začinjena, kisela i masna hrana.

Dim sum je jedno od omiljenih jela. Sadrži knedele od škampi, papriku, svinjsko meso. Jelo se najčešće servira u malim činijama ili korpama uz obavezan zeleni čaj, čaj od hrizanteme ili od jasmina.

Congee je u osnovi supa od pirinča i drugih začina. Za strance jelo je dosta blago, međutim ovde se konzumira u neograničenim količinama za sva tri obroka.

Morski plodovi – rakovi, školjke, škampi konzumiraju se u velikoj meri. Takođe svojevrstan delikates su svinjske kobasice.

Popularni restorani su: Lei Garden, Jin Dao Yuan, Longteng Seafood Hotpot,  Chiuchow Garden.

HOTELI

Kada ste u modernoj metropoli i kineskom industrijskom centru, najveću ponudu pristupačnog smeštaja naći ćete na linku hoteli u Šenženu.

TRANSPORT

  • Međunarodni aerodrom Shenzhen
  • Brzi vozovi
  • Lokalni vozovi
  • Autobusi
  • Metro
  • Taksi

Anonimni

Cedomir

Centar grada obavezno posetite

5 godina ago

Review Šenžen. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago