Kupite avio karte za Nirnberg i upoznajte drugi po veličini grad u saveznoj nemačkoj državi Bavarskoj, koji se nalazi u jugoistočnom delu zemlje u podnožju zelenih brda, na reci Pegnic.

Najveća luka na kanalu Rajna-Majna-Dunav, ekonomsko i kulturno sedište regije, tokom svog zlatnog doba bila je dom mnogih naučnika i stvaralaca iz čitave Evrope, a posebno je ponosna na svog Albrehta Direra.

Centar razvitka humanizma i renesanse i pravi turistički biser prepoznatljiv po impresivnim zdanjima, predivnoj arhitekturi, muzejima i crkvama, jedna je od najpopularnijih destinacija posetilaca širom sveta.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Ako rezervišete avio karte za Nirnberg, obeležja koja preporučujemo da obiđete su:

  • Carski zamak
  • Nacionalni muzej
  • Kuća Albrehta Direra
  • Crkva Svetog Lorenca
  • Zoološki vrt

Gde kupiti avio karte za Nirnberg?

Do Nirnberga možete putovati kompanijom Lufthansa, a jeftine avionske letove pogledajte na našem sajtu. Iz Niša postoji direktan let kompanijom Air Serbia, a iz Skoplja i Sofije možete da letite Wizz Air-om.

ŠOPING

U Starom gradu Nirnbergu možete naći mnoštvo umetničkih radionica i ateljea, gde se mogu kupiti umetnine, suveniri, lokalni zanatski proizvodi.

Ulica Brajte Gase vodi od Hauptmarkta do železničke stanice i nudi vam brojne mogućnosti za kupovinu.

Posetioci koji su u potrazi za antikvitetima, obično posećuju modernu Gostenhof (GoHo) četvrt.

HRANA I RESTORANI

Kulinarsko umeće Bavarske predstavljaju kobasice iz Nirnberga koje se prave od nemasne svinjetine u jagnjećim crevima, a zatim uvijaju u kobasice od 7 do 9cm. Pošto su kobasice male i tanke, restorani ih obično serviraju u porcijama od po šest komada uz ren i kiseli kupus ili salatu od krompira. Preporuka su teleći medaljoni i raznovrsne supe.

Na ulici ih možete jesti kao hotdog, koji se ovde zove “Drei im Weggla” (“tri u zemički”). Ako želite da probate najbolje, posetite Historische Bratwurst-Küche Zum Gulden Stern, najstariji restoran tog tipa na svetu.

HOTELI

Kada poželite da odmor provedete u drevnom bavarskom gradu, najpovoljnije cene smeštaja možete naći na linku hoteli u Nirnbergu.

Anonimni

Cuba

Trebaju mi avio karte za leto

5 godina ago

Review Nirnberg. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago