Kupite avio karte za Katmandu i upoznajte glavni i najveći grad Nepala. Smešten u himalajskoj dolini na ušću reke Bišnamati u Bigmati, nalazi se u središnjem delu ove planinske zemlje.

Prestonica na krovu sveta, prepoznatljiva po brojnim budističkim i hinduističkim hramovima i pagodama, najznačajniji je kulturni i turistički centar u ovom delu Azije i omiljena destinacija brojnih hodočasnika.

Metropolu okruženu najvišim vrhovima, prirodnim lepotama i nacionalnim parkovima krase palate, trgovi, drevna zdanja i svetilišta koja se ubrajaju u najznačajnije verske objekte kontinenta.

Kako da rezervišete avio karte za Katmandu?

Neophodno je da u dva prazna polja za pretragu na početku stranice unesete troslovne kodove gradova (BEG za Beograd i KTM za Katmandu).

Kada izaberete datume polaska, povratka i broj putnika, kliknite na Pronađi let. Pojaviće se lista sortiranih letova, a nakon što se odlučite za onaj koji vama odgovara, možete da završite besplatnu rezervaciju.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Ako rezervišete avio karte za Katmandu, neki od najprepoznatljivijih simbola koje morate obići su:

  • Trg Durbar
  • Patan
  • Budanat Stupa
  • Hram Pašupatinat
  • Nacionalni park Čitvan

Kompanije Aeroflot i Fly Dubai prevoze putnike do prestonice na krovu sveta, a jeftine avionske letove nađite na našem sajtu.

ŠOPING

Antikvarnice, knjižare i prodavnice sa garderobom pogledajte u kvartu Thamel, poznatom i po nazivu Tabitha Bahal. Ovde takođe možete naći najrazličitije suvenire i ukrasne predmete. Juvelirnice i umetnine (religiozna thangka oslikana platna) možete videti u susednom gradu Patan, a proizvode od drveta i keramike u četvrti Bhaktapur.

U samom centru i njegovoj okolini primetićete brojne radnje sa planinarskom opremom, a one najbolje se nalaze u ulici Tridevi Sadak. Duž  bulevara New Road postoje radnje sa najnovijim kamerama, fotoaparatima i elektronskom opremom.

HOTELI

U prestonici Nepala veliki izbor smeštaj po pristupačnim cenama najbolje je potražiti na linku hoteli u Katmanduu.

Idealan period za posetu ovoj metropoli je tokom oktobra i novembra meseca na početku suve sezone i od februara do aprila.

Anonimni

Dragojlo

Pejzazi su prekrasni, priroda nekatnuta

5 godina ago

Review Katmandu. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago