Treći po veličini turski grad, Izmir, smešten oko istoimenog zaliva i okružen planinama, nalazi se na obali Egejskog mora i najznačajnija je luka u zemlji. Kupite ili rezervišite avio karte za Izmir online i upoznajte jedinstveni biser Male Azije.

Nekada antičko naselje koje su prema legendi osnovale Amazonke, a obnovio Aleksandar Veliki, danas je razvijen i moderan kulturno-istorijski centar ovog dela Mediterana.

Metropolu širokih bulevara sa drvoredima palmi, egzotičnih starih četvrti i očaravajuće arhitekture, na najbolji način opisuju reči Viktora Igoa: “Izmir je nalik princezi sa najlepšim šeširom.”

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Ako odlučite da kupite avio karte za Izmir Turkish Airlines letna našem sajtu za , brojne znamenitosti koje ne smete zaobići su:

  • Sahat kula
  • Šetalište Kordon
  • Efes
  • Uspinjača Asansor
  • Tvrđava Kadifekale

ŠOPING

Šetajući kroz pijacu Kemeralti Bazaar, jednu od nezaobilaznih gradskih atrakcija, možete naći suvenire, autentične proizvode, umetnine i najrazličitije namirnice. Odeću i obuću poznatih modnih brendova pogledajte u radnjama u četvrti Alsancak, a tradicionalnu garderobu u kvartu Kersiyaka Carsi.

Ekskluzivne butike i juvelirnice potražite u nekom od tržnih centara, u kojima se pored planirane kupovine možete i zabaviti. Najpopularniji su Forum Bornova, Agora Shopping Center i Konak Pier.

HRANA I RESTORANI

Arnavut Ciğeri (Albanian Liver) i Saray Katmer obavezno probajte. Imaju ukus sličan bureku, ali opet nije burek.
Takođe, probajte Aleksandrov ili Iskender kebab, jelo po kojem je poznat Izmir i ceo kraj, a koji će vas oduševiti za svega par evra.

Svratite do nekih starinskih kafića i probate pravu tursku kafu ili čaj od jabuke.

HOTELI

U najznačajnijoj turskoj luci veliku ponudu smeštaja po pristupačnim i povoljnim cenama naći ćete na linku hoteli u Izmiru.

Anonimni

Hariton

slabo znanje bilo kog jezika osim lokalnog

5 godina ago

Review Izmir. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago