Kupite avio karte za Honolulu i uživajte u glavnom i najvećem gradu savezne američke države Havaji. Smešten na južnoj obali ostrva Oahu, nalazi se u centralnom delu Tihog okeana.

Prestonica u zaleđu plantaža ananasa i šećerne trske, predstavlja kulturno i ekonomsko sedište Pacifika i jedna je od omiljenih turističkih destinacija vulkanskog arhipelaga.

Upoznajte prirodne lepote, muziku, tirkizno toplo more i surfujte na talasima ovog egzotičnog raja koji privlači posetioce iz svih delova sveta.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Ukoliko rezervišete avio karte za Honolulu, simboli i obeležja koja ne smete propustiti su:

  • Waikiki Beach
  • Bay Hanauma
  • Diamond Head
  • Palace Iolani
  • Park Kapiʻolani 

Kako da kupite avio karte za Honolulu i posetite Havaje?

Putujte kompanijama Lufthansa i KLM Airlines do ovog rajskog ostrva, a jeftine letove avionom pronađite na našem sajtu. Unesite datum polaska i povratka, broj putnika i kliknite na dugme Pronađi letove.

ŠOPING

Pijace i prostor na otvorenom, Aloha Stadium Swap Meet i Marketplace, pravo su mesto pri izboru suvenira, karakterističnih ručno rađenih predmeta, cveća, namirnica i lokalnih jela.

Tradicionalnu garderobu i umetnine možete naći u brojnim prodavnicama u delu grada Kapahulu, a ekskluzivnu garderobu, odeću i obuću popularnih svetskih brendova potražite u  ćetvrti Waikiki’s Luxury Row.

Ako sve nephodno želite da kupite na jednom mestu, postoje veliki tržni centri u kojima se možete i zabaviti. Ističu se Ala Moana Center, Kahala Mall i Royal Hawaiian Center.

HRANA I RESTORANI

Stanovnici Honolulua posebno su ponosni na voće i povrće koje gaje. Manapua, jela od piletine, kobasica i pržene svinjetine začinjene curryjem su tradicionalna jela. Kafa je poseban specijalitet.

  • Loco Moco – velika porcija koju čine: pirinač, hamburger, gust smeđi umak i gotovo sirovo jaje preko.
  • Saimin Nudle – supu sa tankim rezancima i ribom, škampima ili piletinom. Preporuka je ovo jelo završiti rajskim voćem – lilikom.
  • Huli Huli Chicken – miks: piletina, soja sos, glazura soka od ananasa i smeđeg šećera.
  • Opihi – školjka koja raste na stenama na obalama Havajskih ostrva. Jako se teško do nje dolazi. Uz opihi se preporučuje vruć umak i limu – havajska morska trava.
  • Spam Musubi – pirinač i spam (poznato svinjsko meso iz konzerve) umotani u morsku travu

HOTELI

Ukoliko odlučite da istražite prestonicu Havaja i uživate u raju na vulkanskim ostrvima, veliki izbor uz najpovoljnije cene možete naći na linku hoteli u Honoluluu.

Anonimni

Ignjatije

mozete se pogadjati sa svakim trgovcem

5 godina ago

Review Honolulu. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago