Gdanjsk, smešten u istoimenom zalivu na obali Baltičkog mora, kroz koji protiče reka Motlava, nalazi se u delti Visle, na severu Poljske.

Najveća i najznačajnija luka u zemlji, specifične arhitekture koja predstavlja spoj baroka, gotike i romantizma, smatra se i kolevkom nacionalne demokratije.

Grad burne prošlosti prepoznatljiv po lepoti i bogatom kulturnom nasleđu sa velikim pruskim uticajem, danas ponovo sija punim sjajem poput ćilibara.

Jetini letovi avionom mogu se rezervisati online na našem sajtu popunjavanjem datuma putovanja i odabirom broja putnika na početku ove strane. Najkraći let je kompanijom Lot preko Varšave u oba smera.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

U poseti Gdanjsku preporučujemo da obavezno obiđete:

  • Stari grad
  • Dugu ulicu
  • Gradsku kuću
  • Baziliku Svete Marije
  • Sopot

ŠOPING

Veliki izbor radnji sa suvenirima, autentičnim predmetima i nakitom od ćilibara nalazi se u ulici Mariacka Street. Šetajući starim gradom videćete brojne prodavnice sa domaćim robnim markama i popularnim stranim brendovima.

Ekskluzivniju garderobu i najpoznatije juvelirnice možete potražiti u nekom od tržnih centara, koji pored odeće i obuće nude i različite vidove zabave, a izdvajaju se Galeria Baltycka, Manhattan i Madison Shopping Center.

HRANA I RESTORANI

Preporučujemo vam da probate njihov specijalitet dampling u restoranu Mandu po sasvim korektnim cenama od 4-6€ za porciju.

Takođe možete veoma ukusne i povoljne obroke (za 3-5€) naći u ekspres restoranima.

Pored hrane preporučujemo da probate i neko od njihovih zanatskih piva i to u nekoj od pivnica u ulici Piwna. Možete gapopiti od 1.10€ pa do 3-4€ što zavisi i od toga koje je u pitanju i koji je lokal. Cena kafe se kreće od 1 do 3€.

HOTELI

U jednoj od najlepših luka Baltika i prestonici ćilibara, najveći izbor smeštaja po povoljnim i pristupačnim cenama možete naći na linku hoteli u Gdanjsku.

TRANSPORT

Od aerodroma do glavne železničke stanice koja je na 500m od centra dolazi se autobusom 210. Cena karte u jednom pravcu je 3,2 zlota. Oko 4,2 zlota je 1€.

Autobusku kartu na automatu koji se nalazi ispred aerodroma možete platiti karticom.

Anonimni

Isak

Ovdje se samo voze bicikla

5 godina ago

Review Gdanjsk. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago