Kupite avio karte na liniji Beograd Dubrovnik i posetite’biser Jadrana’. Ovaj stari lučki grad, smešten na samom jugu Hrvatske, pod zaštitom UNESCO-ve svetske kulturne baštine, predstavlja jedan od najlepših i svakako omiljenih turističkih odredišta na svetskom nivou.

Šetnjom kroz uske ulice uz miris mora i čempresa, možete osetiti duh nekadašnje Dubrovačke Republike i uživati u njemu.

Rezervacija avio karte Beograd Dubrovnik

Kompanija Air Serbia tokom letnje sezone redovno saobraća do Dubrovnika, a direktne avionske letove pogledajte na našem sajtu.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Kada odlučite da rezervišete avio karte na relaciji Beograd Dubrovnik, predlažemo da obavezno posetite:

Gradske zidine

Upoznavanje Dubrovnika i sam doživljaj neće biti potpuni bez obilaska gradskih zidina. Ova utvrđenja, jedna od najočuvanijih te vrste u Evropi, visine i do 25 metara, pružaju mogućnost razgledanja iz potpuno druge perspektive. Tokom šetnje, možete doći i do najviše tačke, kule Minčete, koja je ujedno i simbol odbrane.

Knežev dvor

Nekadašnji centar moći Dubrovačke Republike i sedište kneza. Danas ova zgrada, koja zauzima jedno od centralnih mesta starog grada, sa bogatim kulturnim nasleđem je deo dubrovačkog istorijskog muzeja. U njoj se takođe tokom Dubrovačkih letnjih igara održavaju i koncerti klasične muzike.

Crkvu Svetog Vlaha

U čast zaštitnika grada Dubrovnika, izgrađena je crkva u baroknom stilu na mestu nekadašnje manje. Smeštena u samom gradskom jezgru, na početku Strauna, više puta oštećivana kroz vekove, danas je jedna od najlepših sakralnih objekata.

Stradun

Omiljeno dubrovačko šetalište i mesto okupljanja. Na početku i kraju ove najveće i najpoznatije ulice starog grada, nalaze se Velika i Mala Onofrijeva česma, kao i dva zvonika. Ne propustite priliku da tokom šetnje Stradunom sednete i uživate u nekom od mnogobrojnih kafića.

Žičaru Srđ

Ona povezuje Dubrovnik sa obližnjim brdom Srđ, odakle se pruža spektaluran pogled na grad i okolinu i omiljeno je mesto za fotografisanje. Vožnja traje oko 4 minuta, a cena povratnih karata za odrasle je oko 20€, dok je za decu oko 10€.

ŠOPING

Unutar zidina, u samom gradskom jezgru, možete naći na veliki broj radnji.

Šetnjom Stradunom naići ćete na suvenirnice i prodavnice sa unikatnim umetničkim predmetima. Nedaleko odatle, garderobu poznatih svetskih brendova potražite u Maria Store.

Juvelirnice se nalaze u Zlatarskoj ulici, dok ručno rađene komade nakita pogledajte u Clara Stones. Na 10 kilometara od samog centra grada nalazi se i shopping mall SubCity Dubrovnik, gde sve što želite možete kupiti na jednom mestu.

HRANA I RESTORANI

Kao grad na obali Jadrana i dugom i bogatom istorijom, Dubrovnik ima izuzetnu kulinarsku tradiciju. Brojni restorani i konobe pružaju vam mogućnost da uživate u nacionalnim jelima.

Sama kuhinja bazira se na ribi i plodovima mora. Neki od specijaliteta su pašteta od bakalara, varivo od divljih špargli i neretvanska jegulja. Ne propustite pašticadu, jelo od junetine sa povrcem i smokvama, a sve to začinite nekim od izvrsnih dubrovačkih vina i zasladite tortom od rogača, rozatom ili nekom od slasnih Kraš čokolada.

HOTELI

U predivnom gradu na obali mora, ‘biseru Jadrana’ veliki izbor smeštaja po povoljnim i pristupačnim cenama možete videti na linku hoteli u Dubrovniku.

TRANSPORT

Do samog gradskog centra, može se doći na više načina.

Aerodromski autobus – Tri različite kompanije (Atlas, Elite travel i Autotrans) prevoze putnike od i do aerodroma. Cena karte u jednom sveru je ok 6, dok je povratna €10.

Autobus – Više linija gradskog prevoza saobraćaju do različitih destinacija i to linije br. 11, 27, 31, 38. Cena karte na kiosku je 1,5, u samom autobusu €2, dok dnevna karta košta €5.

Taxi – Uobičajena cena do Dubrovnika iznosi od €35 do €40 u zavisnosti od destinacije.

Sopstveni prevoz – Obratite pažnju na cene parking usluga u gradskom jezgru ukoliko ste krenuli vašim kolima. Postoji i ‘nulta zona’ gde se jedan sat naplaćuje €10, tako da je možda najbolje koristiti javnu garažu.

Anonimni

Kadivka

Iznad ocekivanja, preporucila bih ga svakom!

5 godina ago

Review Dubrovnik. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago