Glavni grad italijanske pokrajne Ligurije, Đenova, nalazi se u istoimenom zalivu na obali Tirenskog mora, okružena Apeninima i Alpima.

Nekadašnja republika, jedna od najmoćnijih pomorskih sila sveta, danas je najveća luka u zemlji i važan turistički centar Mediterana.

Prepoznatljiva po rođenju Kolumba i Paganinija, fascinantnih trgova, palata i muzeja, predstavlja spoj umetnosti, kulture i nestvarne lepote.

Jeftine letove avionom po promo ceni rezervišite na našem sajtu kompanijom Alitalia preko Milana i Rima.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Đenova se može pohvaliti brojnim znamenitostima, a posebno se izdvajaju:

  • Kraljevska palata
  • Trg Ferari
  • Duždeva palata
  • Katedrala Svetog Lorenca
  • Akvarijum

ŠOPING

Na najpoznatijoj gradskoj pijaci, Mercato Orientale, pored namirnica, maslina i svežeg voća, možete kupiti suvenire, unikatne predmete i umetnine u obližnjim galerijama.

Garderobu domaćih i stranih brendova pogledajte u nekom od butika u ulicama Via XX Settembre i Via Roma , a odeću i obuću čuvenih modnih dizanera u Via San Luca i Via Orefici.

Uz predivne pasaže (Galleria Mazzini i Galleria Umberto I) jako su posećeni i tržni centri gde sve neophodno možete naći na jednom mestu, a omiljeni su: Fiumara ShoppingCentro Commerciale Europa.

HRANA I RESTORANI

Cena obroka u restoranima kreće se od 15-18 eura, u zavisnosti da li je riblji orok ili mesni.

Đenova je grad mediteranske kuhinje, a u svim jelima je zastupljeno maslinovo ulje Ligurije. Ono što morate probati u je gulaš sa artičokom.

Posebna preporuka je lokalni specijalitet pesto đenoveze. To je sos koji se služi sa pastom, a sastoji se od belog luka, bosiljka, maslinovog ulja i pinjola.

Probajte i cima genovese jedno od tradicionoalnih jela Ligurije, a za dezert preporučujemo panettone kolač, koji je poznat kao „italijanski voćni hleb“ sa puno suvog ili kandiranog voća. A nešto potpuno drugačije je i bezgluteinski sladoled. Ne zaboravite da nazdravite čašom belog vina.

HOTELI

Kada poželite da upoznate prestonicu Ligurije i najveću italijansku luku, veliki izbor najpristupačnijih cena potražite na linku hoteli u Đenovi.

Anonimni

Ivka

Ovo je grad koji ima najvise zelenila

5 godina ago

Review Đenova. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago