Kupite avio karte za Alikante i upoznajte grad vina, voća i maslinovog ulja. Smešten na obali Sredozemnog mora, nalazi se istoku Španije i smatra se najlepšom lukom Kosta Blanke.

Jedna od metropola koja se na Pirinejima najbrže razvija, turistički je centar ovog dela zemlje i zahvaljujući svom izgledu, izuzetnoj ponudi i luksuznim hotelima, polako postaje mondensko letovalište.

Jako bogato kulturno nasleđe, očuvani dvorci, katedrale, bulevari sa drvoredima palmi i prepoznatljive duge peščane plaže, razlog su sve veće popularnosti među zaljubljnicima u netaknutu priprodu i turistima širom sveta.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Kada rezervišete avio karte za Alikante, nemojte propustiti priliku da posetite:

  • Tvrđavu Santa Barbara
  • Arheološki muzej
  • Park el Palmeral
  • Ostrvo Tabarka
  • Plaže

Gde da kupite avio karte za Alikante?

Putujte kompanijama Iberia i Vueling Airlnes do ovog primorskog grada, a jeftine avionske letove nađite na našem sajtu.

HRANA I RESTORANI

Alikante je grad u kojem možete da jedete fenomenalnu hranu u odličnim restoranima, a ako poželite dodatni provod, ni noćni život vas neće razočarati.

Jedno od najpoznatijih, tradicionalnih španskih specijaliteta je jelo od pirinča – paelja (‘paella’). Tapas predstavlja tradicionalni deo španske kuhinje.  Ovi sitni zalogaji španskih specijaliteta jedu se između ručka i večere. U klasične tapase spadaju razne vrste sireva, pečurke na žaru, ‘patatas bravas con alioli’ (krompirići u alioli sosu), šunka, kroketi od pečuraka i šunke, ‘chorizo’ kobasice, tortilja itd.

Španska tortilja (‘tortilla de patatas’) je omlet sa prepečenim crnim lukom i kuvanim krompirom.

Gaspaćo (‘gazpacho’) – ukusna i hladna čorbu koja potiče iz Andaluzije (Kordobe i Sevilje). Vrlo jw zdrava jer se ne kuva pa se sačuvaju svi vitamini i minerali. Pravi se od paradajza, belog luka i komadića bajatog hleba, uz dodatak maslinovog ulja, sirćeta, krastavca, zelenih papričica i tabasko preliva.

Restorani sa lokalnom kuhinjom

  • La Barra de Cesar Anca
  • Cerveceria ESTIU Bar
  • El Gosto del Gourmet
  • Bodeguita 1999

HOTELI

Ukoliko planirate da upoznate biser Španije i Kosta Blanke, veliki izbor pristupačnog i povoljnog smeštaja potražite na linku hoteli u Alikanteu.

Anonimni

Dragica

Siroki bulevari, veliki trg u centru-grad je prelijep

5 godina ago

Review Alikante. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago