Bombardier CRJ200

Bombardier CRJ200 karakteriše smanjena potrošnja goriva povećana visina i brzina krstarenja. To je regionalni avion koji ima mali kapacitet sedišta koga odlikuje ojačan trup letelice i modifikovana krila.

Karakteristike aviona

Početnoj varijanti CRJ100, ubrzo se pridružio drugi model, označen kao CRJ200. On je u velikoj meri identičan CRJ100, osim ugradnje efikasnijih motora sa turbo ventilatorom, koji su avionima davali manju potrošnju goriva, povećali visinu i brzinu krstarenja. Tokom devedesetih godina prošlog veka razvijene su i puštene u upotrebu razne dodatne verzije i modeli.

Tokom 2006, proizvodnja i CRJ100 i CRJ200 se završila; većina proizvedenih aviona do danas je ostala u službi. Pored toga, nekoliko aviokompanija modernizovalo je svoje flotu i poboljšale usluge na letu.

U početnoj tipičnoj konfiguraciji sedišta, CRJ200 mogao je da primi 50 putnika dok je u maksimalnoj konfiguraciji moguće da se smesti 52 putnika. Pokretao ga je par General Electric CF34-3A1 turbo ventilatora, od kojih je svaki mogao da stvara potisak do 41.0 kN. Model je imao Collins-ov ProLine 4 avionik, uključujući vremenski radar.

Iako od 2006. godine nisu izgrađeni novi mlazni linijski modeli CRJ200, od tada su razne tehnologije i inovacije naknadno sprovođene kako bi avioni uglavnom ostali u komercijalnoj usluzi i zadovoljile potrebe putnika.

Neki operatori većih verzija, poput CRJ700, preuzeli su rad na instaliranju WI FI mogućnosti, međutim, do danas nijedna aviokompanija koja koristi CRJ200 / 100 nije odlučila da primeni kompatibilnost sa WIFI u avionu. Avio-kompanije zamenjuju svoje CRJ-ove modernijim i većim avionima poput Embraer E-Jet i Bombardier CRJ700.

Flote avio kompanija

Delta Airlines u svojoj floti poseduje ovaj tip aviona.

Avio kompanija Belavia Airlines ima 2 aviona ovog tipa u svojoj floti.

Avio kompanija American Airlines poseduje ovaj tip aviona sa kapacitetom od 50 mesta.

Da saznate više o avionu kliknite ovde.

Anonimni

Aran|el

Nema puno prostora za licne stvari

5 godina ago

Review Bombardier CRJ200. Odustani od odgovora

Share
Published by
Sladjana Rašović

Recent Posts

Beechcraft 350i

5 godina ago

Twin Otter DHC-6-300

5 godina ago

Cessna Citation CJ4

5 godina ago

Airbus A340-313

5 godina ago