Aerodrom Grac je međunarodni aerodrom u Austriji, koji je udaljen 9km južno od grada Graca. Drugi je najfrekventniji aerodrom u zemlji, nakon aerodroma u Beču. Poseduje 1 glavni terminal.

WIFI

WiFi mreža na aerodromu je otvorena i samim tim besplatna za korišćenje (izabrati Freewave mrežu).

CHECK-IN

Generalno pravilo je da putnici trebaju biti na aerodromu najmanje 45 minuta pre putovanja za standardne letove, (za Turkish Airlines važi 60 minuta), dok za niskobudžetne letove, generalno pravilo je 2 sata.

Putnici se prilikom kupovine avio karte trebaju konsultovati sa avio kompanijom sa kojom putuju u pogledu kada trebaju biti tačno na aerodromu, i na koji način se mogu prijaviti na let.

Early check in

Na aerodromu postoji mogućnost i rane prijave na let za letove na nekim avio-kompanijama. Putnici se mogu prijaviti na let od 16h do 20h ako putuju sa kompanijama Austrian Airlines, Lufthansa and Swiss, za šta je potrebna avio karta i pasoš.

TRANSFER ZONA

Oni putnici koji imaju presedanje na aerodromu, imaju najmanje 30 minuta potrebno vreme da se iskrcaju iz jednog i ukrcaju na drugi let.

Da pogledate red letenja kliknite ovde.

TRANSPORT

Autobus – autobuska stanica se nalazi ispred putničkog terminala. Autobuske linije saobraćaju do glavnog gradskog trga u Gracu i železničke stanice. Cena iznosi 2.50€. Putovanje traje 20-ak minuta.

Voz – železnička stanica je udaljena 300m od terminala. Linija S5 saobraća od aerodroma do glavne centralne stanice Hauptbahnhof. Cena iznosi 2.50€.

Taksi vozila se nalaze ispred terminala, odmah pored područja za Dolaske.

PARKING

Preko 2000 kratkoročnih i dugoročnih parking mesta je dostupno na aerodromu. Prvih 30 minuta parkiranja na kratkoročnim parking mestima je besplatno.

FREE SHOP, MENJAČNICE I BANKE

Duty Free prodavnice su dostupne za putnike koji su van Evropske Unije.

Na aerodromu je na raspolaganju bankarska filijala, a osim toga i 2 bankomata – jedan direktno ispred banke na području za Dolaske i jedan pored supermarketa u području za Odlazak.

LICA SA INVALIDITETOM

Aerodrom je dostupan za putnike sa invaliditetom i posebnim potrebama, sa prilagodljivim liftovima i toaletima. Namenjena parking mesta su dostupna odmah nasuprot ulaza na terminal. Putnicima se savetuje da se prethodno obrate svojoj avio-kompaniji ako im je potrebna posebna pomoć.

Marko Bajcetic

Marta

Ljubazno osoblje, brza usluga, mogućnost jasnog pogleda na avione i pistu sa svakog mesta na aerodromu

5 godina ago

Review Grac. Odustani od odgovora

Share
Published by
Marko Bajcetic

Recent Posts

OR Tambo Johanezburg

4 godine ago

Odesa

4 godine ago

Danilo Galički Lavov

4 godine ago

Platov Rostov na Donu

4 godine ago