Qantas Frequent Flyer

Qantas Frequent Flyer omogućava svojim članovima sakupljanje Qantas poena na više načina.

Kada letite  avio kompanijom Qantas Airways i njenim partnerskim avio kompanijama i članicama oneworld alijanse, iznajmljivanje automobila, smeštaja u hotelima, trgovinom u određenim radnjama itd.

REGISTRACIJA

Registracija se vrši na web stranici Qantas Frequent Flyer Login avio kompanije. Nakon registracije se dobija broj računa na koji se dodaju sakupljeni poeni.

Stanovnici Australije i Novog Zelanda plaćaju učlanjenje po određenoj sumi.

SAKUPLJANJE MILJA

Qantas Airways letovi i članica oneworld alijanse, online kupovina, večera, rezervacija hotela ili turističkih aranžmana, korišćenje kreditne kartice i bankovnog računa, zdravstveno osiguranje, iznajmljivanje automobila i sl. omogućavaju sakupljanje Qantas poena.

TROŠENJE MILJA

Postoje hiljade nagrada koje se mogu izabrati u zamenu za Qantas poene, a neke od njih su:

  • nagradni let
  • prelazak na višu klasu putovanja
  • izbajmljivanje automobila
  • odsedanje u hotelima
  • trgovima u online prodavnicama
  • rezervacija turističkih aranžmana

Postoji mogućnost kupovine avio karte ili neke usluge u kombinaciji sa poenima i novcem. Takođe, poeni se mogu prebaciti na nekog člana porodice.

STATUSI ČLANSTVA

Qantas Airways statusi članstva

Na kvalifikovanim letovima Qantas Airways, Emirates i članica alijanse oneworld se sakupljaju statusni poeni koji omogućavaju napredovanje u nivoima članstva i samim tim i više pogodnosti:

Bronze: pošetni status svakog novog člana.

Silver: 50% Qantas poena. Izbor sedišta, prijava na let sa prioritetom, pristup određenim salonima, dodatni komad prtljaga, besplatan Q bag tag.

Gold: 75% Qantas poena. Ukrcavanje sa prioritetom, pristup određenim salonima širom sveta, izbor sedišta u željenoj zoni i sa više prostora za noge, dodatni komad prtljaga, prtljag sa prioritetom, upgrade na biznis klasu na domaćim letovima sa prioriteom …

Platinum: 100% Qantas poena. Ukrcavanje sa prioritetom, pristup salonima prve klase širom sveta, izbor sedišta u željenoj zoni i sa više prostora za noge, dodatni komad prtljaga, prtljag sa prioritetom, upgrade na višu klasu na međunarodnim letovima sa prioritetom …

Platinum one: 100% Qantas poena. Platinum članstvo za partnera, pristup posebnom Platinum One timu (pruža podršku prilikom rezervacije, leta itd.), ukrcavanje sa prioritetom, pristup salonima prve klase širom sveta, izbor sedišta u željenoj zoni i sa više prostora za noge, dodatni komad prtljaga, prtljag sa prioritetom, upgrade na višu klasu sa najvećim prioritetom …

Postoji mogućnost da se status zamrzne i namjenjeno je roditeljima koji su vlasnici Silver, Gold i Platinum  kartica, a omogućava im da zadrže svoj status do 18 meseci dok se brinu o novom članu svoje porodice.

Sladjana Stanisic

Magdalina

Živim u Australiji i dosta često putujem kako privatno tako i poslovno. Za mene lično odlična prilika za uštedu i masu povoljnosti – redovno imam besplatne letove, i prtljag, pristup nekim salonima… Idealno!!!!

5 godina ago

Review Qantas Frequent Flyer. Odustani od odgovora

Share
Published by
Sladjana Stanisic

Recent Posts

Hawaiian Miles

4 godine ago

Voyager

4 godine ago

Eastern Miles

4 godine ago

Mabuhay Miles

4 godine ago

Lotusmiles

4 godine ago

Capricorn Program

4 godine ago