Posetite najveći grad na jugu Srbije, smešten u kotlini na reci Nišavi i uživajte u čarima ove metropole i čuvenim specijalitetima.

Značajan, između ostalo, i po rođenju rimskog cara Konstantina Velikog, sve je popularnije turističko odredište i polazna tačka ka brojnim evropskim destinacijama.

Pored izuzetno bogatog kulturnog i istorijskog nasleđa, Niš će vas zasigurno privući i svojim ljubaznim i nasmejanim domaćinima, predivnom prirodom u okruženju i gastronomijom.

Raspoloživi letovi iz Niša

Rezervišite jeftine avio karte iz Niša i putujte ka više od 20 različitih destinacija. Možete leteti avio kompanijama Air Serbia, Wizz Air i Ryanair.

Više informacija o tačnom redu letenja i kako rezervisati avio karte u par koraka možete dobiti slanjem upita na: info@abago.com.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

  • Gradska tvrđava – Spada u najočuvana utvrđenja ovog tipa na Balkanskom poluostrvu. U istoriji dugoj gotovo dva milenijuma, svojim posetiocima pruža mogućnost užitka u brojnim restoranima i kafićima, koji se nalaze u pravoj zelenoj oazi. Pored umetničkih pavilljona, galerija i ateljea, u niškoj tvrđavi nalaze se istorijski arhiv, hamam (staro tursko kupatilo), kao i letnja pozornica gde se održavaju muzičke svečanosti i filmski susreti.
  • Medijana – Antičko naselje i arheološko nalazište, smešteno je na par kilometara od gradskog jezgra. Na ovom mestu je bila izgrađena carska palata ukrašena mermernim kipovima božanstava, mnoštvo luksuznih vila sa podovima od mozaika, kao i crkva sa Hristovim monogramom iz IV veka. Car Konstantin Veliki, koji je rođen ovde, kao utemeljitelj hrišćanstva, smatra se jednom od najzačajnijih istorijskih ličnosti.
  • Ćele kula – Spomenik iz Prvog srpskog ustanka, nastao u znak odmazde turske vlasti na čuvenu bitku na Čegru. Kako bi opravdali velike gubitke, nastale herojskim činom Stevana Sinđelića, naredili su da se glave srpskih junaka uzidaju i tako narod zaplaši i obeshrabri. Umesto toga, ovaj surovi spomenik postao je jedan od simbola za borbu i osamostaljenje.
  • Niška banja – Pored toga što je jedna od gradskih opština, predstavlja i veliki turistički potencijal ovog kraja Srbije. Sa svojih pet izvora termomineralnih voda, jedna je od najzačanjijih i najpoznatijih banja sa lekovitim karakterom i dugom istorijom. Uz nezaobilazni medicinski aspekt, ovde zaista možete uživati u prelepoj prirodi, okruženi mirom i zelenilom.

Najjeftinije avio karte obezbedite na našem sajtu i upoznajte najlepše gradove Evrope.

ŠOPING

Gradska tvrđava u kojoj se nalaze prodavnice i umetničke galerije, predstavlja idealno mesto za kupovinu suvenira i unikatnih predmeta.

Glavna šetališna zona, Obrenovićeva ulica, sadrži brojne radnje sa garderobom i nakitom. Dušanova ulica je mesto gde možete kupiti najrazličitije proizvode.

Ukoliko vas ipak zanima nabavka na jednom mestu, postoje i dva shopping mall-a, Forum i Roda Shopping Centre.

HRANA I RESTORANI

Ovde možete uživati u velikom broju restorana i kafana koji su sastavni deo života Nišlija, zbog hedonizma poznatih i kao ‘meraklije’. Lokalna kuhinja bazira se na jelima od mesa, često je pikantna, ali i jako ukusna.

Obavezno probajte specijalitete sa roštilja kao sto su ćevapi, uštipci i pljeskavice.

Jedan od brendova je i sukana pita (pita savijača sa filom od sira i zelja), a svakako nešto što svi sa ponosom ističu, jeste burek, omiljena hrana u jutarnjim i kasnim noćnim satima.

Baklava i orasnice spadaju u nezaobilazne poslastice, a sve su popularnija i izuzetna lokalna vina, nastala od autohtonih sorti grožđa.

HOTELI

Sa razvitkom avio saobraćaja razvija se i turistička ponuda Niša, a sa samim tim i smeštajni kapaciteti. U gradu možete naći sve više hostela i apartmana koji se izdaju na dnevnom nivou.

Najveći izbor i najbolje cene možete pronaći na linku hoteli u Nišu.

TRANSPORT

Do samog centra sa aerodroma Konstantin Veliki možete doći gradskim prevozom ili taksijem.

Autobus – Linijom 34, koja saobraća na svakih 20-30 minuta, stižete do centra. Kartu kupujete kod vozača, cena je €0.5, a dužina vožnje 10-ak minuta.

Taxi – Po ceni od €5 do €7 dolazite do željene lokacije za manje od 10 minuta.

Julijan

Julijan

Tvrdjava je na mene ostavila najbilji utisak. Sjajno im je Kazandzisko sokace, ima mnogo lepih kafica, a cene su pristupacne. Cak imaju odlican klub za nocne izlaske koji se zove kao i ja – Julijan Djupon! Super je sto ima iz Nisa 25 razlicitih letova

5 godina ago
Milena Krstic

Petar Jović

Niš je fenomenalan grad. Svi pričaju Novi Sad i Beograd, a ustvari ne znaju kakvo blago imamo na jugu Srbije. Još sad sređuju grad kako se razradio aerodrom i ima puno turista

5 godina ago
Milena Krstic

Milena Popadic

Kad bi bio let do Malte i do Pariza mnogo bi bilo bolje. Kupovali bi ljudi avio karte u vecem broju

5 godina ago

Review Niš. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago