Kupite avio karte na liniji Beograd Palermo i posetite glavni i najveći grad italijanske pokrajine Sicilije. Smešten na obali Tirenskog mora, nalazi se na severozapadu najvećeg mediteranskog ostrva.

Luka u podnožju planina, kulturno i obrazovno sedište regije, vekovima na udaru brojnih osvajača, danas je sve značajnija turistička destinacija.

Metropola bogate istorije, prepoznatljiva po jedinstvenoj arhitekturi i gastronomiji, okružena predivnom prirodom i plažama, očaraće vas svojom lepotom i šarmom.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Kada rezervišete avio karte na relaciji Beograd Palermo, najpoznatija obeležja i simboli su:

  • Katedrala Montreala
  • Normanska palata
  • Arheološki muzej
  • Teatro Massimo
  • Plaža Mondello

Beograd Palermo avio karte – online rezervacija

Do sicilijanske prestonice putujte kompanijama Alitalia i Ryanair, a pristupačne cene letova pogledajte na našem sajtu.

ŠOPING

Forum Palermo je najveći tržni centar u kome postoji oko 120 prodavnica, restorana, kafića i bioskopa. La Rinascente sadrži veliki broj ekskluzivnih butika i radnji.

Suvenire i proizvode za domaćinstvo možete kupiti u ulici Via Calderai gde se nalaze mnogobrojne antičke radnje.

HRANA I RESTORANI

Među lokalnim specijalitetima i tradicionalnim jelima izdavajaju se Pane con la milza – sendvič sa teletinom i Stigghiola – jagnjeća crevca na ražnju. Treba probati i Arancini – panirane kugle od pirinča punjene topljenim sirom, graškom, paradajzom, mesom, pistaćima, i ostalim prilozima, Crocche – pržene knedle od krompira, sa sirom, peršunom i jajima.

Jela od mesa koja se u velikoj meri konzumiraju su: Vitello alla Marsala – teletina marsala, Chicken Marsala – piletina marsala, Farsumagru – rolovano pečenje, Salsiccia alla pizzaiola – kobasica punjena lukom, paradajzom i drugim povrćem.

Od poslastica valja probati Cannoli – rolnice od prženog testa sa karamelom i prelivene sa kandiranim voćem, pistaćima i sa čokoladom, Cassato torta, voće od marcipana.

Razne paste sa plodovima mora, tradicionalnu Pasta con le Sarde- pasta sa sardinama, Sarde a Beccafico– sveže pečene sardele, punjene ukusnom mešavinom tradicionalnih sastojaka.

HOTELI

Najveći izbor povoljnog smeštaja u prestonici Sicilije može se naći na linku hoteli u Palermu.

Ljiljana Rašić

Ljiljana Rašić

Domaci specijaliteti su nesto sto obavezno treba probati. Cula sam da imaju najboju kuhinju

5 godina ago

Review Palermo. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago