Glavni i najveći grad Portugalije, Lisabon, smešten na krajnjem zapadu Iberijskog poluostrva, nalazi se na ušću reke Težo u Atlanski okean.

Ova luka, polazna tačka brojnih moreplovaca u potrazi za Novim svetom, naziva se kraljicom mora i jedna je od najlepših evropskih prestonica.

Brdovita metropola impresivne arhitekture sa prostranim trgovima, ulicama pod kaldrmom i starim tramvajima, fascinantna i romantična, uz zvuke fado muzike i pogledom na pučinu, pravo je mesto za odmor i užitak.

Rezervišite online i na vreme Beograd Lisabon avio karte za svoje putovanje!

Najbolju ponudu za avionske karte do Lisabona naći ćete na našem sajtu za Lufthansa letove.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Boravak u Lisabonu možete iskoristiti kako biste posetili:

  • Dvorac São Jorge
  • Kulu Belem
  • Alfamu
  • Sintru
  • Okeanarijum

ŠOPING

Suvenire i unikatne predmete možete kupiti u nekoj od radnji u popularnom kvartu Chiado i ulici Rua Augusta.

Rua do Carmo i Rua Garett pored brojnih butika, poznate su po izuzetnim juvelirnicama i najstarijoj knjižari na svetu. Ekskluzivne svetske brendove i umetničke galerije preporučujemo da potražite u distriktu Principe Real i bulevaru Avenida da Liberdade.

Ako kupovinu želite da obavite na jednom mestu, tržni centri su pravi izbor, a izdvajaju se: Colombo, Centro Vasco da Gama i Amoreiras.

HRANA I RESTORANI

Najčešće jelo u Lisabonu je bakalar, pripremljen na desetine različitih načina (u šali kažu na 365 načina).

Vino je i u Lisabonu omiljeno piće. Osim sveprisutnog porta, možete probati vina s Madeire ili muškat iz setubalske regije (Moscatel de Setubal). Ako ste ljubitelj piva, bez problema ćete naći dve najpoznatije nacionalne marke – Super Bock i Sagres.

Preporuka je da obavezno probate portugalski specijalitet pica-pau – komadiće bifteka na maslacu s lukom. Topi se u ustima.

Dodatno bi trebali da probate percebes. To je nešto jako neobično, između alge i školjke (malo izgleda kao nogice od kornjačice), ali veoma ukusno :-).

HOTELI

Ukoliko planirate da upoznate prestonicu Portugala i Zapadnu kapiju Evrope, najveću ponudu i najbolje cene smeštaja možete naći na linku hoteli u Lisabonu.

Anonimni

Jelika

Najlepsi zoloski vrt u kojem sam ikada bila

5 godina ago

Review Lisabon. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago