Glavni i najveći grad Kube kroz koji protiče reka Almendares, Havana, nalazi se u istoimenom zalivu na obali Meksičkog zaliva.

Najznačajnija luka zemlje predstavlja kulturni, ekonomski i turistički centar Kariba prepoznatljiv po svom specifičnom šarmu i lepoti.

Predivna zdanja kolonijalne arhitekture, muzika, ples i jako bogato istorijsko nasleđe krase ovu prestonicu uvek nasmejanih i ljubaznih ljudi.

U formu za pretragu letova na početku stranice za Beograd unesite BEG, a za Havanu HAV. Odaberite termin putovanja i kliknite na link Pretraži letove. Biće vam prikazani svi raspoloživi letovi sortirani od najjeftinijeg, a izbor je samo vaš.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Kada odlučite da posetite Havanu, ne propustiti priliku da upoznate i obiđete:

  • Habana Vieja
  • Trg Caterdal
  • Palatu Capitolio
  • Musej Revolucije
  • Varadero

ŠOPING

U ulici  Calle Obispo, koja se nalazi u centralnom delu grada, možete naći veliki izbor suvenira, autentičnih predmeta i radnji sa lokalnim proizvodima, a Callejon de Hamel sadrži brojne umetničke galerije i antikvarnice.

Najbolje prodavnice sa čuvenim “kubankama”, La Casa del Habano, potražite u Calle Mercaderes i kraju La Habana Vieja. Garderobu domaćih i stranih brendova možete pronaći u buticima bulevara Avenida 5, Avenida 3 i četvrti Miramar.

Sve popularniji su i tržni centri u kojima se pored kupovine možete i zabaviti, a najnoviji su Plaza Carlos III i Manzana de Gomez Mall.

HRANA I RESTORANI

Kubanska kuhinja nije nešto privlačna turistima, ali svakako dok ste u Havani preporučujemo da probate neka od njihovih tradicionalnih jela: jastozi na žaru, Patk, casserole sa zecom i ropa vieja (goveđa supa sa povrćem).

U specijalitete spada tuna glazirana kokosom, svinjetina u medu, i perfektan umak od narandže.

HOTELI

U prestonici Kube i najvećem gradu Kariba veliku ponudu smeštaja po najjeftinijim cenama pogledajte na linku hoteli u Havani.

TRANSPORT

Jedno od istinski autentičnih kubanskih iskustava je vožnja oldtajmerima – ovo zadovoljstvo će koštati između 30 i 50 dolara po satu. Naravno, pošto većina stanovništva vozi stare američke automobile, možete i prosto da se vozite taksijem u oldtajmeru – ali kola koja služe kao taksiji su u dosta lošijem stanju.

Taxi – Ima ih više vrsta, pa su i cene različite.  Za cenu se obavezno dogoorite pre ulaska u auto. Taksimetri ne postoje.

Sve ih možete zaustaviti gde god vam zatrebaju, na sred ulice ili raskrsnice, a mnogi će vam i dobacivati i pitati vas da li vam je potreban taksi.

S obzirom na mnoštvo dugih ulica koje se međusobno ukrštaju i da brojevi zgrada idu i preko 900, najlakše ćete objasniti gde taxi treba da vas ostavi tako što ćete reći koje dve susedne ulice seku onu u koja je vaše odredište.

Pored toga možete probati vožnju tzv. rikšom, biciklom na tri točka ili Coco taxi vozilom, neka vrsta motora na tri točka.

Anonimni

Ignjat

obavezno ponestite kisobran

5 godina ago

Review Havana. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago