Glavni i najveći grad savezne američke države Arizone, Finiks, kroz koji protiče reka Salt, smešten je između planinskih venaca u pustinji Sonora, na jugozapadu zemlje.

Centar turizma i sedište industrije čitavog regiona, najsunčanija je metropola na svetu koja se užurbano širi, bez obzira na surovu prirodu koja je okružuje.

Ponosna na bogato kulturno nasleđe indijanskih plemena i izuzetnim zdanjima španske kolonijalne arhitekture. Obiluje muzejima i parkovima, privlači brojne posetioce širom kontinenta.

Jeftine letove avionom rezervišite online popunjavanjem forme na početku stranice. Letovi su sa minimum dva presedanja, a najbolje kombinacije prave Air Serbia i Air France.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Grad u ‘Dolini Sunca’ sadrži puno znamenitosti, a među napopularnijima su:

  • Art Museum
  • Phoenix Symphony
  • Heard Museum
  • Desert Botanical Garden
  • Zoo

ŠOPING

Suvenire, umetnine ili autentične predmete koji će vas podsećati na boravak u Arizoni, možete kupiti u nekoj od radnji ili galerija u četvrti Old Town Scottsdale.

Lokalne proizvode i brendove možete pogledati u radnjama Uptown Plaza, a najpoznatije antikvarnice ćete pronaći u kvartu Melrose District. Odeću i obuću popularnih robnih marki, kao i eksluzivnu garderobu najbolje je potražiti u tržnim centrima, a izdvajaju se: Biltmore Fashion Park, Kierland Commons i Phoenix Premium Outlets.

HRANA I RESTORANI

Probajte obavezno meksičku hranu – ima puno odličnih restorana. Burgeris u naravno neizostavno jelo, a preporuka je PBJ & Bacon Burger.

Tu je i neizostavan sladoled u Tortilla zgradi. U restoranu Churn možete da probte sendvič sa sladoledom od keksa. Iako većina jede vafl za dezert, u Finiksu se služi sa slaninom i biberom.

HOTELI

Ukoliko želite da upoznate prestonicu Arizone i najsunčaniju metropolu na svetu, smeštaj sa najpovoljnijim cenama možete naći na linku hoteli u Finiksu.

TRANSPORT

Planirajte da uzmete automobil tj rent-a-car. Turo aplikacija se pokazala kao veoma pouzdana. Bez automobila dolazak nema puno smisla jer su svi prelepi pejzaži udaljeni i treba ih obići.

Anonimni

Ivan

Zoo vrt stvarno nudi dosta zivotinjskih vrsta

5 godina ago

Review Finiks. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago