Najveći grad savezne američke države Mičigen, Detroit, smešten na istoimenoj reci, nalazi se uz samu granicu sa Kanadom na severoistoku zemlje.

Nekada poznat kao sedište automobilske industrije i muzičke scene, danas predstavlja sve popularniju turističku destinaciju jedinstvene arhitekture koju krase brojne ustanove kulture.

Bilo da uživate u romantičnoj šetnji uz obalu, lokalnim specijalitetima ili se opuštate u nekom od parkova, primetićete kako se ova metopola nakon duboke krize budi i poprima nekadašnji sjaj.

Jeftini letovi Lufthansa za Detroit preko Minhena ili Frankfurta su najbolja opcija. Rezervacije možete uraditi online na našem sajtu.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Neki od prepoznatljivih i popularnih simbola Detroita su:

  • Institute of Arts
  • Public Library
  • Detroit Historical Museum
  • Belle Isle
  • Zoo

Beograd Detroit avio karte rezervišite na vreme. Kako se datum putovanja bliži, tako se menja i cena povratne avionske karte.

Treba posetiti i delove grada koji su na prvi pogled napušteni, kao što je kvart “Heidelberg Project”. Tu su stanovnici ceo blok pretvorili u jednu vrstu ogromne umetničke instalacije.

ŠOPING

Omiljeno mesto kupovine u kome se nalaze radnje sa nekim od najpoznatijih svetskih brendova je četvrt Renaissance Center, a u kraju Greektown i ulici Woodward Avenue potražite prodavnice sa suvenirima i unikatnim predmetima.

Tržni centri koji su jako popularni, pored velikog izbora garderobe i neophodnih namirnica, nude i različite vidove zabave, a izdvajaju se Somerset Collection, Great Lakes Crossing i Twelve Oaks Mall.

HRANA I RESTORANI

U skoro sva jela se stavlja sir. Cheese-pizza je omiljena na žurkama. Mac-and-cheese (makaroni sa sirom) se prave u bezbroj varijacija. Hamburger je prevaziđen jer je tu cheeseburger. Sir ide u gotovo svaki sendvič, bilo da je Cheddar, Monterey Jack, Classic American ili neki drugi.

Cheese-cake je omiljena poslastica.

HOTELI

U najvećem gradu Mičigena i nekadašnjoj prestonici auto industrije, povoljne i pristupačne cene smeštaja potražite na linku hoteli u Detroitu.

Anonimni

Ivko

Sve su male i uske ulice

5 godina ago

Review Detroit. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago