Glavni i ujedno najveći grad Senegala, Dakar, nalazi se na najzapadnijoj tački kontinenta, Zelenom rtu, na obali Atlantskog okeana.

Jednu od najvažnijih luka, kulturni i finansijski centar čitavog regiona, krase duge peščane plaže i netaknuta priroda koja okružuje ovu metropolu.

Uz ritam muzike osetićete pravi duh Afrike i uživati u zdanjima moderne i francuske kolonijalne arhitekture, parkovima, muzejima i egzotičnim pijacama.

Ukoliko odlučite da posetite Dakar avionom,  avionske karte možete rezervisati online na našem sajtu. Najbolju cenu i trajanje leta ima Turkish Airlines. U oba smera se leti preko Istanbula.

U formu za pretragu letova za Beograd unesite BEG, a za Dakar DKR.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Ukoliko odlučite da posetite Dakar, ne propustite priliku da obiđete:

  • Muzej afričke umetnosti
  • Park Hann
  • Ostrvo  Gorée
  • Ružičasto jezero Ratba
  • Trg Nezavisnosti

ŠOPING

Šoping u Dakaru je prava avantura i atrakcija koja se ne propušta. Pored tradicionalne hrane, voća i plodova baobaba, na nekoj od brojnih pijaca na otvorenom možete kupiti autentične i ručno rađene suvenire i predmete, nakit i tradicionalnu odeću. Najpoznatije su Kermel, Marché de la Gare i Sandaga.

Garderobu i obuću poznatih svetskih brendova najbolje je potražiti u tržnim centrima, koji uz široku ponudu, posetiocima nude i zabavu, a među njima se posebno izdvaja Sea Plaza.

HRANA I RESTORANI

Slasne školjke su specijalitet lokalne kuhinje, a tvrde oklope školjki lokalno stanovništvo koristi kao materijal za gradnju pločnika, zidova, nadgrobnih spomenika i svega drugog.

Segenalci započinju svoj dan jednostavnim doručkom: kifla sa puterom i šolja kafe sa dosta šećera i mleka.

Imajte na umu da se sve jede desnom rukom. Leva ruka se koristi isključivo u toaletu. Senegalsku kuhinju čine jednostavna jela od pirinča, dobro začinjena. Pirinač kao osnova, a kao dodatak sos od mesa ili ribe.

Od povrća najčešće koriste kupus, korenje, slatki krompir, paradajz, patlidžan, kao i kus kus sive boje koji se servira na različite načine.

Nacionalno jelo je Thiébou-dienne – riba sa pirinčem. Postoji u dve varijante crvenoj i beloj u zavisnosti od vrste sosa.

Dosta je zastupljen i Maafe (bogati kikiriki sos koji se preliva preko pirinča) i Yassar (piletina ili riba u sosu od limuna, senfa i crnog luka).

HOTELI

Ako je vaša sledeća destinacija grad na najzapadnijem rtu Afrike, veliki izbor smeštaja po pristupačnim cenama se nalazi na linku hoteli u Dakaru.

Renata Jocić

Renata Jocić

Ovdje je sjediste svega. Na prvu pomisao nikada ne bi putovala, ali bi sada svakome preporučila

5 godina ago

Review Dakar. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago