Boston je glavni i najveći grad savezne američke države Masačusets. Smešten je u istoimenom zalivu na ušću reka Čarls, Čelsi i Mistik i predstavlja jednu od najznačajnijih luka na čitavom kontinentu.

Pored bogatog kulturnog nasleđa i burne prošlosti, metropolu koju nazivaju kolevkom državnosti, krase izuzetna arhitektonska zdanja i jako puno zelenila. Brojni spomenici, parkovi i muzeji učiniće da u potpunosti uživate i osetite se kao da ste u srcu Evrope.

Beograd Boston avio karte rezervišite online! Za Beograd unesite BEG, a za Boston BOS. Izaberite datum polaska i povratka, kao i broj putnika i kliknite na dugme Pretraži letove.

Najbolje konekcije imate preko Pariza, kompanijama Air Serbia i Air France.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Najznačajnije znamenitosti i prepoznatljivi simboli Bostona su:

  • Freedom Trail
  • Public Library
  • Museum of Fine Arts
  • Boston Common
  • Harvard University

ŠOPING

Antikvarnice i unikatne predmete možete kupiti u nekoj od brojnih radnji u četvrti Beacon Hill, dok ćete najveći izbor suvenira pronaći na pijaci Faneuil Hall Marketplace.

Popularne svetske brendove i robne marke potražite u ulici Downtown Crossing i trgu Harvard Square, dok najpoznatja gradska ulica, Newbury Street, sadrži juvelirnice i butike sa ekskluzivnijom garderobom i obućom.

Jako su popularni tržni centri, koji pored svega neophodnog nude i zabavu svojim posetiocima, a izdvajaju se Prudential Centre, Cambrige Side Galleria i Copley Place.

HRANA I RESTORANI

Pita sa pire krompirom i graškom preko specijalitet zbog koga se čeka u redu i duže od pola sata je. Obavezno probati i neko australijsko pivo uz to!

Kanoli su najbolju u restoranu Majks Pejstri

Corn Dogs je specijalitet američke brze hrane. Nešto nalik našoj rol-viršli, ali u kifli od kukuruznog testa na štapiću, sa specifičnim začinima.

Barbecue Ribs su najbolja rebarca u američkom barbecue sosu.

HOTELI

Ukoliko želite da svoj odmor provedete u prestonici Masačusetsa i upoznate ‘kolevku američke državnosti’, smeštaj po najpristupačnijim cenama možete potražiti na linku hoteli u Bostonu.

Anonimni

Jagos

Zene su im jako lijepe

5 godina ago

Review Boston. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago